Esteu aquí

Comencen les VIII Jornades Gastronòmiques Pota Blava i Carxofa Prat

Del 2 de març al 2 d'abril, amb la participació de 32 restaurants

Març gastronòmic 2017

dijous, 2 març, 2017 - 11:00

Avui 2 de març comencen les VIII Jornades Gastronòmiques Pota Blava i Carxofa Prat, en les quals hi participen 32 restaurants de 9 municipis, la majoria del Prat, amb una oferta molt variada que va des de la cuina més tradicional fins a la més avantguardista

L’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) i l'Ajuntament del Prat organitzen aquestes jornades, també conegudes com a Març Gastronòmic, que es desenvoluparan fins el 2 d'abril.

El Prat i vuit municipis més

El Prat continua sent el nucli neuràlgic d'aquest Març Gastronòmic, però altres vuit municipis del Baix Llobregat i fins i tot la ciutat de Barcelona s'han sumat a la iniciativa, de manera que en total hi participaran 32 restaurants –a l'edició de l'any passat hi van participar 20 establiments i es van servir 4.000 menús-.

En l’edició 2017 es podrà escollir entre diferents menús amb l’acompanyament de la beguda, a triar entre un quinto de cervesa Moritz o una copa vi de la DO Penedès.

Receptes molt variades

L'oferta gastronòmica dels restaurants participants serà molt variada, des de propostes de cuina tradicional a la més avantguardista, però totes elles reflectiran les grans possibilitats gastronòmiques d'aquests dos grans productes de qualitat i proximitat com són el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat. Molts menús també incorporaran altres productes de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat, com per exemple els calçots.

El padrí d'aquestes jornades gastronòmiques és Carlo Petrini, president i fundador del moviment internacional Slow Food, qui assegura que “defensar els nostres productors és defensar la nostra economia local, perquè els aliments no són mercaderia, són valors per a la convivència, són història i patrimoni”. El moviment Slow Food compta amb més de 100.000 associats en 170 països i gaudeix d’un pes important entre els grans xefs internacionals.

Compartir

Noticies relacionades

carxofa prat.jpg

dijous, 28 novembre, 2024 - 13:45

Ja és temporada de Carxofa Prat

L’hivern és la millor època per consumir la reconeguda hortalissa pratenca

dimecres, 27 novembre, 2024 - 15:45

La 51a Fira Avícola del Prat serà l’escenari de les primeres passes de la fundació que ha de vetllar pel futur del Pota Blava

Sabors del territori, tradició pagesa i una mostra del teixit social i...

dimecres, 27 novembre, 2024 - 12:45

Un munt de propostes al voltant del producte local ompliran l’Espai Gastronòmic de la Fira Avícola del 29 de novembre a l’1 de desembre

La gastronomia basada en producte local també prendrà protagonisme a la...