dijous, 2 març, 2017 - 11:00
Avui 2 de març comencen les VIII Jornades Gastronòmiques Pota Blava i Carxofa Prat, en les quals hi participen 32 restaurants de 9 municipis, la majoria del Prat, amb una oferta molt variada que va des de la cuina més tradicional fins a la més avantguardista
L’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) i l'Ajuntament del Prat organitzen aquestes jornades, també conegudes com a Març Gastronòmic, que es desenvoluparan fins el 2 d'abril.
El Prat continua sent el nucli neuràlgic d'aquest Març Gastronòmic, però altres vuit municipis del Baix Llobregat i fins i tot la ciutat de Barcelona s'han sumat a la iniciativa, de manera que en total hi participaran 32 restaurants –a l'edició de l'any passat hi van participar 20 establiments i es van servir 4.000 menús-.
En l’edició 2017 es podrà escollir entre diferents menús amb l’acompanyament de la beguda, a triar entre un quinto de cervesa Moritz o una copa vi de la DO Penedès.
L'oferta gastronòmica dels restaurants participants serà molt variada, des de propostes de cuina tradicional a la més avantguardista, però totes elles reflectiran les grans possibilitats gastronòmiques d'aquests dos grans productes de qualitat i proximitat com són el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat. Molts menús també incorporaran altres productes de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat, com per exemple els calçots.
El padrí d'aquestes jornades gastronòmiques és Carlo Petrini, president i fundador del moviment internacional Slow Food, qui assegura que “defensar els nostres productors és defensar la nostra economia local, perquè els aliments no són mercaderia, són valors per a la convivència, són història i patrimoni”. El moviment Slow Food compta amb més de 100.000 associats en 170 països i gaudeix d’un pes important entre els grans xefs internacionals.
dijous, 28 novembre, 2024 - 13:45
dimecres, 27 novembre, 2024 - 15:45
dimecres, 27 novembre, 2024 - 12:45