Projecte Cantata (curs 20-21)
La Cantata Ciutat del Prat neix el curs 2001-2002 com a projecte de ciutat amb la motivació de compartir una experiència musical amb el professorat, l'alumnat de 6è i les seves famílies i que alhora aquesta promogués l'educació en valors i fomentes la cohesió entre tota la comunitat educativa de la nostra ciutat, amb la implicació dels agents educatius. Des del 2016, aquest projecte promogut per l’Escola d’Arts en Viu del Prat s'emmarca en el programa Interseccions de l'Ajuntament del Prat, que té com a objectiu, la transformació social a través de la cultura i l'educació. La Cantata ha comptat durant anys amb l’acompanyament musical de la Banda de Música del Prat, però des del curs 2017-2018 aquest acompanyament va a càrrec de l'Orquestra de l’Escola d'Arts en Viu, donant més protagonisme als infants.
Al Projecte Cantata hi participa l'alumnat i professorat de música de 6è de tots els centres educatius de la ciutat: l’escola Bernat Metge, l’escola Charles Darwin, l’escola Galileo Galilei, l’escola Jacint Verdaguer, l’escola Jaume Balmes,l’escola Joan Maragall,l’escola Ramon Llull, l’escola Josep Tarradellas,l’escola Sant Jaume, l’escola del Parc, l’escola Can Rigol, el Col·legi Nostra Senyora del Mar – Garcia Lorca, La Seda de Barcelona, l’Escola Mare de Déu del Carme, l’institut escola Pepa Colomer i l'Institut Escola del Prat.
Aquest curs 2020-2021 les accions del programa IntersECCions es despleguen adaptant-se a cada centre i responent a les necessitats sanitàries de cada moment. Trobareu la informació actualitzada d'aquesta i d'altres accions accedint en aquest enllaç.
Treball a l'aula
Al llarg del curs escolar, es treballa aquest projecte artístic per tal de donar a conèixer una mostra musical, de treball compartit, d’interrelació i de punt de trobada elaborat conjuntament entre els educadors, el professorat i l’alumnat de 6è de primària implicat, desenvolupant una línia pedagògica comuna.
Treball amb els centres educatius i els docents
El projecte Cantata té associat l'entorn d’aprenentatge mestres de música el qual neix com a espai per compartir i intercanviar coneixements i experiències entre professionals de l’àrea de música de primària dels diferents centres educatius participants, amb la voluntat de fomentar el treball en xarxa, la formació i el desenvolupament d’estratègies i projectes conjunts a la ciutat.