Projecte de Teatre a l’Escola Jaume Balmes (curs 19-20)
El projecte Teatre a l'Escola té per objectiu utilitzar el Teatre grupal per desenvolupar una experiència artística i creativa més rica, en la qual es propicia l’adquisició de valors, es treballen habilitats socials i intrapersonals, i es dóna peu a fomentar l’aprenentatge competencial transversal i la cooperació. Aquest projecte neix el curs 2016-2017 i està impulsat per L'Escola d'Arts en Viu del Prat de Llobregat.
El projecte també pretén democratitzar l'accés al llenguatge de l’art dramàtic que habitualment no té entrada a les escoles. També, es persegueix promoure l’aprenentatge teatral en grup, garantint una experiència artística com a practicants a un bon nombre d’infants de la ciutat.
Aquest curs 2019-2020 formen part del projecte les escoles: Escola Joan Maragall, Escola Honorable Josep Tarradellas, Institut Escola del Prat i Escola Jaume Balmes. Enguany i participen un total de 320 alumnes. A més a més, a l’Institut Baldiri Guilera es treballa el teatre de forma interdisciplinar amb dansa.
En el projecte de Teatre a l’Escola Jaume Balmes hi participen un total de 100 alumnes i es compta amb la col.laboració del PASC.
Treball a l'aula
- Cursos on s’intervé: 4r
- Dedicació setmanal: 1h
- Tipologies d’agrupaments: dos grups
- Durada del projecte: Setembre-juny
Treball amb el centre educatiu i els docents
Entorn d’aprenentatge
L’entorn d’aprenentatge dels projectes de Teatre estarà conformat per professionals que intervenen en els projectes de teatre dels centres següents: l’Institut-Escola del Prat, Escola Jaume Balmes, Escola Josep Tarradellas i Escola Joan Maragall.
En aquest grup s’hi duran a terme la reflexió, la coordinació, programació, formació, investigació i avaluació dels projectes i alhora es vetllarà per que el coneixement produït es transfereixi entre els docents i educadors que assisteixin a l’entorn del Centre de Recursos Pedagògics.
Espais de coordinació professorat-educadors
Els projectes de teatre es treballen en 8 sessions d’una hora mensual al llarg del curs.
Espais de coordinació professorat-educadors
- Claustre: dues sessions formatives teòricament el teatre com a eina educativa.
- Coordinació dels projectes de teatre en 8 sessions al llarg del curs de 1 hora mensual.
- Dues sessions amb el professorat del cicle superior de primària per concretar el desplegament del teatre a cada aula.
- Seguiment on-line per assessorar i resoldre dubtes de cara a la presentació dels processos de treball.
Compartir amb la ciutat
El treball resultant del procés es comparteix amb la comunitat educativa i el conjunt de la ciutat en el marc del “Compartim interseccions”