dijous, 8 juliol, 2021 - 13:15
A 2 fogons és el nom que dona títol a un procés comunitari i intergeneracional que han compartit durant una setmana els joves de la UEC i la gent gran vinculada al Centre Cívic Palmira Domènech i amb què han après sobre agricultura local del Prat, cuinat receptes plegades i preparat uns vídeos per compartir les receptes i el projecte amb tothom.
La Tita i la Conchita, dues dones a qui els agrada molt la cuina casolana, han sigut les encarregades de compartir els seus sabers amb els joves de la UEC i, a la vegada, com han expressat als vídeos que hem pogut veure a les xarxes, el Lolo, el Wasim, l'Isaac, l'Abraham, el Manu, i el Petri els han transmès tota la seva energia i elles han aprés molt d'ells, gràcies també als coneixements que han aprés durant el curs i han posat a prova durant aquest projecte que ha sigut el seu crèdit de síntesi.
El projecte A 2 fogons va tenir una durada d'activitats d'una setmana a la Palmira, però realment ha significat molt més. Les sessions que es van dur a terme al llarg dels cinc dies van tenir diferents acompanyants i temàtiques per assolir els objectius. El primer dia, l'Agustín García, pagès local amb molta experiència, va oferir als joves i la gent gran una xerrada sobre l'agricultura del Prat i va compartir amb elles els seus coneixements i perspectiva, mentre que el segon dia va ser l'Álex Panda, artista local, qui va fer un taller audiovisual per facilitar al grup de joves les eines i competències per fer la gravació de les vídeoreceptes i l'edició del vídeo els dies següents.
El tercer i quart dia les sessions van estar dirigides a cuinar les receptes escollides entre les components dels dos grups i fer la gravació del material per les vídeoreceptes. Com que un dels objectius era aprendre receptes sanes i sostenibles, Lolo, Isaac, Wassim van cuinar amb la Tita unes bledes amb puré de patata i barbarúa de postres, i Petri, Manu i Abrahm van aprendre a cuinar la recepta de les albergínies farcides i la crema catalana. L'últim dia, la sessió va estar dedicada a fer l'edició de les vídeoreceptes, les quals podeu veure a la pàgina d'A 2 fogons.
Com a comiat, una vegada finalitzada aquesta setmana d'activitat, els joves, la gent gran i les persones implicades en el procés han passat per la Palmira a veure la projecció dels vídeos, i totes han manifestat haver-se sentit molt còmodes durant les sessions i haver gaudit molt dels sabers i el temps compartit. Asseguren que el treball conjunt de la gent jove i la gent gran ha sigut un aprenentatge per les dues parts, i per això voldrien continuar més endavant fent més coses juntes.
A més del recull gràfic de la manera de fer i de dues receptes originals de la cuina de tota la vida com són la crema catalana i la babarúa, i de com les preparen la Tita i la Conchita, el grup de joves ha volgut fer un regal a la gent gran de la Palmira en què que ja feia temps que treballaven, i han aprofitat aquesta ocasió per fer l'entrega: una taula rodona de parxís per jugar fins a vuit jugadores feta amb materials reciclats.
A continuació podeu veure una mostra de fotografies del procés i les trobades posteriors, i us recomanem especialment visitar les històries destacades del nostre Instagram, on el Lolo, el Wasim, l'Isaac, l'Abraham, el Manu, i el Petri van fer un diari durant la setmana i hem fet un recull de la resta del procés.
dilluns, 25 novembre, 2024 - 17:00
dimecres, 20 novembre, 2024 - 12:15
dilluns, 18 novembre, 2024 - 10:00