Esteu aquí

2.500 alumnes aprenen mobilitat segura amb la Policia Local

TEMES: Educació

Un total de 2.487 alumnes del Prat han participat en les sessions d'educació per a la mobilitat segura que la Policia Local ha impartit durant aquest curs escolar 2007-2008.

dimecres, 4 juny, 2008 - 13:43

Ja fa 15 anys que la Policia Local s'implica en la formació dels infants del Prat pel que fa al que tradicionalment s'ha conegut com a educació viària i que ara s'ha substituït pel concepte més ampli de mobilitat segura.

Enguany, agents de la Policia Local han impartit sessions d'educació a un total de 2.487 alumnes de P4, 1r, 2n, 3r de Primària i 2n d'ESO. A cada curs s'hi han fet dues sessions, tret de a P4, on només se'n fa una. L'any vinent està previst ampliar les sessions fins a 4t d'ESO.

Aquestes sessions formen part del programa d'activitats escolars que l'Ajuntament del Prat posa a disposició de tots els centres docents de la ciutat. En elles s'hi expliquen nocions de circulació, sistemes de seguretat passiva als vehicles, les formes més segures de desplaçar-se per ciutat, com creuar un carrer, etcètera. També serveixen per apropar i fer més accessible la imatge dels i les agents de la Policia Local entre els infants.

Les sessions acostumen a ser teòriques, si bé amb l'alumnat de 3r de Primària se surt al carrer per posar-les en pràctica, ja que a aquestes edats els infants ja comencen a anar sols pel carrer. D'altra banda, amb els alumnes de 5è es fan pràctiques amb bicicleta al Parc d'Educació Viària, situat al parc Nou, on aprenen les nocions bàsiques de la circulació, ja des del punt de vista d'algú que condueix, que va amb bici o en patinet.

Gran festa de cloenda
Dimarts 3 de juny al matí, al parc del Fondo d'en Peixo, es va fer la Festa de Cloenda del Curs d'Educació per a la Mobilitat Segura 2007-2008, en què van participar uns 650 infants de 3r i 5è de primària.

També s'ha fet, com cada any, un concurs de dibuix, en què els nens i nenes plasmen allò que han après durant les sessions. Unes 1.500 làmines estan exposades al centre cívic Sant Jordi – Ribera Baixa. D'entre cada grup d'edat s'atorgen tres premis als millors dibuixos.

Finalment, entre les activitats que clouen el curs destaquen les actuacions teatrals. Enguany, el teatre Modern acollirà, durant la segona setmana de juny, un espectacle de màgia relacionat amb la mobilitat segura, al qual assistiran, en diferents sessions, més de 750 infants i joves.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 19 setembre, 2024 - 14:30

Comença un nou cicle de Ciutats Defensores dels Drets Humans al Prat

Enguany, hi haurà una sessió oberta a la ciutadania i la resta estaran...

dimecres, 18 setembre, 2024 - 12:15

La lliçó inaugural puja el teló del curs escolar 2024-2025

L’acte va aplegar més de 200 persones al Cèntric

dijous, 12 setembre, 2024 - 12:45

El Rotary Club El Prat lliura les beques anuals i celebra el 25è aniversari de la convocatòria dels ajuts

Quatre estudiants reben un ajut de 1.000 € per finançar la matrícula del...