Esteu aquí

Arrenca la 16a edició de les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava, la Carxofa Prat i el producte del Parc Agrari

Entre el 20 de març i el 21 d’abril es podran tastar les propostes de 26 restaurants

16a edició de les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava, la Carxofa Prat i el producte del Parc Agrari

dimecres, 19 març, 2025 - 12:00

La setzena edició de les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava, la Carxofa Prat i el producte fresc del Parc Agrari arrenca aquest 20 de març i se celebrarà fins al 21 d’abril. El Prat serà, de nou, la capital d’aquest esdeveniment gastronòmic de referència, amb vuit restaurants participants: 9Cèntric, Delta Restaurant, La Garlanda, La Masia Emilio Sánchez, Mesón el Cortijo & Posa’t Morat, Rustic, Sinfonia - Hotel Ciutat del Prat i Gran Mercat - Best Western Plus Hotel Alfa Aeropuerto. A banda, la iniciativa s’estendrà cap a 13 municipis més: Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Esparreguera, Gavà, L’Hospitalet de Llobregat, La Palma de Cervelló, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern i Vilanova i la Geltrú.

L’Ajuntament del Prat, amb la complicitat d’altres agents de la ciutat, organitza aquesta activitat que permet degustar menús elaborats amb els productes més emblemàtics del Parc Agrari del Baix Llobregat amb l’objectiu de posar en valor els aliments de proximitat en la restauració local. Treballant amb productors i restauradors del municipi, es busca promoure una gastronomia més sostenible i arrelada al territori.

Xavier Pellicer, Padrí de les Jornades

Cuiner de vocació, format entre els millors xefs de la cuina francesa, Xavier Pellicer integra tot el seu coneixement sobre cuina ecològica i agricultura biodinàmica en la seva cuina, i, per això representa perfectament l’esperit de les Jornades Gastronòmiques. El Padrí d’aquesta 16a edició està reconegut actualment amb dos sols Repsol i té una llarga trajectòria en restaurants com Can Fabes (*** Michelin), on va liderar la cuina amb Santi Santamaría, Abac (** Michelin), Jacques Maximin (** Michelin) i Feuillants (** Michelin).

Pellicer treballa sempre amb productes frescos i naturals del Parc Agrari del Baix Llobregat, seguint els ritmes que li marquen les estacions, per reinventar constantment la seva oferta. Amb restaurant homònim a Barcelona des de fa deu anys, va ser elegit Millor restaurant de verdures del món el 2018 i 2019.

Gastronomia i natura al Prat

La gastronomia del Prat és un veritable focus d’atracció turística per a la ciutat i la seva aposta pel producte local contribueix a generar un turisme gastronòmic de proximitat, de qualitat i sostenible i, en última instància, a la conservació de la rica biodiversitat que trobem al municipi, situat al cor del Delta del Llobregat.

Precisament, aquest serà un dels eixos de les Jornades Gastronòmiques d’enguany, que coincidiran amb Setmana Santa. L’esdeveniment serà l’excusa perfecta per gaudir d’un oci actiu, familiar i gastronòmic al Prat, que presenta una oferta turística variada vinculada als Espais Naturals del Riu, el nou Mirador dels Flamencs, la pineda de Can Camins, els edificis de Carrabiners i el Semàfor, el Parc Agrari del Baix Llobregat, la platja, el nucli urbà i, gràcies al seu relleu excepcionalment pla, el cicloturisme.

Tota la informació sobre els menús i els restaurants participants es pot consultar al web marcgastronomic.com i a les xarxes socials de Porta del Delta, l’Ajuntament del Prat de Llobregat i l’Associació de Gastronomia i Turisme.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 març, 2025 - 09:30

La jornada “I després de l’ESO, què?” mostra el ventall d’opcions disponibles en acabar els estudis obligatoris

La sessió va orientar les famílies sobre el paper que han d’assumir en la...

dilluns, 17 març, 2025 - 09:00

XVII Edició dels Premis El Prat Emprèn Marta Mayordomo

Un reconeixement als millors projectes empresarials locals, amb la...

dimarts, 11 març, 2025 - 11:00

Nou programa de formació en Transport Marítim a l’INS Les Salines

És l’únic centre d’FP que compta amb aquest curs impartit per l’Associació de...