La proposta de Camins Vius 'Ballar és cosa de llibres' a l'escola. Foto: Andrés Pino
dijous, 15 abril, 2021 - 12:00
L’itinerari Camins Vius torna a desembarcar durant el mes de març i fins a juny a totes les escoles del Prat de Llobregat. Encara un nou quadrimestre compartint metodologies artístiques i entrant a les aules per obrir nous imaginaris a tota la comunitat educativa.
En la primera edició de Camins Vius, més de 3.000 alumnes van poder gaudir de propostes centrades en l’experimentació i que ajudaven a trobar connexions entre allò escènic i la realitat social i l’àmbit socioeducatiu de l’escola. Propostes que van situar l’alumne com a espectador i també com a practicant. És un projecte que proposa a l’escola, gaudir de les Arts en Viu en la seva plenitud. Un projecte que convida a veure, tocar, experimentar, posar-hi el cos i reflexionar a partir de tot un seguit d’activitats pensades i creades específicament per a la comunitat educativa i amb la voluntat de desplegar-se al llarg de tres cursos escolars (‘19-‘22).
Precisament durant la crisi sanitària, que ha desdibuixat el treball de proximitat i afectes pel que tant ha vetllat l’escola i la cultura a la ciutat del Prat, projectes com Camins Vius no s’han aturat i han adequat els continguts a una nova manera de fer, aprofitant la virtualitat que ens ofereixen les tecnologies.
A conseqüència de la pandèmia, la reducció d’aforaments i les restriccions en les programacions d’arts escèniques han fet minvar de forma dràstica la presència de la cultura en la nostra quotidianitat i han generat que amaguéssim el somriure sota una mascareta i els nostres ulls han reduït la possibilitat de gaudir de les arts en viu arreu del país.
Al llarg dels seus dos cursos de funcionament, Camins Vius s’ha convertit en un veritable oasi creatiu: aquest quadrimestre més de 2.500 alumnes podran gaudir de 9 propostes artístiques que passen tant per aules, patis i gimnasos de les escoles, com pels escenaris del Teatre L’Artesà o per sessions en línia amb els artistes.
Creadors/es com Pere Faura, Nyam Nyam, Macarena Recuerda, Vicente Arlandis, Edu Comelles, David Espinosa i companyies com Big Bouncers, Crea Moviment o Pájaro Jocs, entre d’altres, han format part d’aquest nou equip docent. La seva generositat a l’hora de compartir universos artístics, amb la complicitat d’altres agents comunitaris, mestres i famílies, ha facilitat l’accés universal de la cultura a milers d’alumnes, configurant una oferta extensa que ha arribat a totes les centres públics del Prat, des de l’escola bressol a batxillerat, amb una mirada holística i integral adequada a cada etapa evolutiva.
La creació i l’educació s’han convertit en aquests moments en dues grans esperances de futur que cal cuidar més que mai. Des del Teatre L’Artesà continuarem apostant per la cultura i el seu vincle amb l’educació, conscients de la seva força transformadora en la construcció d’una millor ciutadania.
divendres, 20 desembre, 2024 - 11:15
divendres, 20 desembre, 2024 - 10:15
divendres, 20 desembre, 2024 - 10:00