Esteu aquí

Celler del Prat

En Sergi Tremosa treballava dins del sector de l'alimentació i al mateix temps estudiava la carrera d'enologia. L'experiència professional que va adquirir, combinada amb la formació assolida, el va fer pensar en la possibilitat de constituir la seva empresa.

dilluns, 1 març, 2004 - 14:40

Aquesta idea, el va fer acudir al Centre de Promoció Econòmica de l'Ajuntament del Prat de Llobregat, on va rebre la informació, l'assessorament i

l'acompanyament necessaris per a l'elaboració del pla d'empresa i per poder començar la seva trajectòria empresarial.
Al mes de novembre de l'any 1999 va constituir el Celler del Prat, comerç especialitzat en la venda de vins, caves i licors, al carrer del Rector Martí i Pinyol. L'any 2002 es va traslladar al carrer de Ferran Puig per ampliar el local i el magatzem, així va poder oferir servei de degustació.

Els clients hi poden anar de dimarts a diumenge a prendre copes, degustar-les i passar una bona estona, ja que disposen d'un pati interior on ofereixen l'escenari per a diferents espectacles, monòlegs, música, contacontes, teatre, etc. El nou Celler del Prat disposa, també, d'una cambra climatitzada amb la temperatura i humitat adient per als vins.

Més de 350 referències

Situada al bell mig de la ciutat, dins d'aquesta botiga trobem vins embotellats i al detall. Tenen més de 350 referències, de les quals un 70% són vins negres, un 20% blancs i un 10% rosats. Intenten tenir vins de cada denominació, amb predomini de les més comercials, és a dir, Rioja, Penedès, Somontano, Priorat, Ribera del Duero, Toro, etc.

Pel que fa als caves, predominen els de Catalunya i els de la Rioja. Podem trobar vins i xampanys d'importació, de Portugal (Porto ), França ( Bordeus, Beaujolais, Borgonya) i Itàlia (Lambrusco, Chianti, Dolceto). Quant a licors, hi ha brandi, whisky, malta, peche, vodka, ginebra, cassís, i també hi podem adquirir begudes no alcohòliques.

Venen, al mateix temps, articles relacionats amb aquest món, bótes de vi, obridors, copes, decantadors, taps per fer el buit, estoigs amb utensilis de vinacoteca... Quant a alimentació, s'han especialitzat en productes "delicatessen", llegums, mousses, bolets, ajoarriero, morteruelo, etc.

Cursets de tast de vins

Organitzen cursets mensuals de tast de vins, per tal d'ampliar i millorar els coneixements de les persones que hi participen i apropar-les al món del vins i dels caves. Fan una aproximació general al món del vi, amb iniciació als matisos de la vista, l'olfacte i el gust, poden arribar a distingir les edats del vi (jove, criança, reserva o gran reserva). Es fan cursos més específics per conèixer les varietats i les denominacions.

També, s'aprèn, el maridatge, és a dir, saber combinar un bon àpat amb un bon vi. Els clients s'hi interessen per curiositat, però a mesura que es desenvolupa el curs senten la necessitat d'aprendre i adquirir més coneixements. Aquesta formació la imparteix un sommelier. Actualment ja hi han participat més de 300 persones.

El Celler del Prat va assistir a la 26a Fira Avícola del Prat, amb un estand comercial per donar-se a conèixer. Aquest any, a la 30a edició, ha participat com a celler a l'estand de degustació, ha organitzat tasts de vi i cava i ha ofert el servei d'aperitiu com a complement al servei d'àpats del pollastre.

Elvira Aceves

Compartir

Noticies relacionades