Esteu aquí

Cuina i cultures: un cicle per conèixer millor el món on vivim

Al llarg de tres sessions, el centre cívic Sant Jordi - Ribera Baixa celebra l'Any Nou Xinès, el Ramadà i el Dia del Poble Gitano

dimecres, 26 març, 2025 - 12:30

La gastronomia és molt més que menjar, forma part de la nostra identitat. La nostra cultura contempla la gastronomia com un dels eixos vertebradors de les comunitats i ha demostrat ser una eina que pot esdevenir facilitadora de les relacions entre persones. Amb aquesta idea neix ‘Cuina i cultures’, un cicle de trobades gastronòmiques que convida a tots i totes a endinsar-se, a través de la cuina, a esdeveniments significatius en les cultures que conviuen al nostre territori. A través d’aquestes sessions, es vol fomentar la interculturalitat i desmuntar estereotips i prejudicis, oferint un espai de trobada i aprenentatge compartit.

Les sessions se celebren a la cuina del centre cívic un dimecres al mes, de 18 a 20 h, i estan dinamitzades per persones originàries de la cultura protagonista de cada taller, que comparteixen la seva experiència i sabers.

El cicle va començar el 19 de febrer per celebrar l’Any Nou Xinès. De la mà de la tallerista Xiaohui, les participants van aprendre a elaborar Jiaozi. A través d’aquesta experiència culinària, els i les participants van submergir-se en la riquesa de les tradicions xineses, tot descobrint-ne els secrets des de la preparació de la massa fins al farcit.

El vespre del 28 de febrer va començar el Ramadà, per això el passat 19 de març vam conèixer algunes receptes típiques d'aquesta festivitat. La Ramaa, va acompanyar aquest procés per crear Uzzi amb salsa iogurt i Muhallebi, plats contundents per trencar el dejuni quan es pon el sol.

El pròxim 9 d’abril, en commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano, es cuinaran gachas amb l’associació Lacho Bají Calí (‘la bona sort gitana’ en romanó). Serà una oportunitat per apropar-se a la cultura gitana a través de la seva gastronomia.

En resum, aquest cicle promou el reconeixement de la diversitat cultural de les veïnes com una riquesa del nostre territori, utilitzant la cuina com una eina per obrir espais de trobada, diàleg i reconeixement mutu.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 28 març, 2025 - 13:15

El proper 3 d’abril es posa en marxa la convocatòria d’ajuts per a les activitats d’estiu 2025 i extraescolars 2025-2026

Les famílies podran sol·licitar els ajuts del 3 al 22 d’abril

dimecres, 26 març, 2025 - 16:00

Presentació de la publicació Població i habitatge al Prat de Llobregat (1900-1965), resultat de la Beca Jaume Codina de Recerca d’Història Local, 2019

L’autor de la publicació és Joan Ignasi Salcedo i mostra l’evolució...

dimecres, 26 març, 2025 - 11:00

L'Escola d'Arts en Viu acull una trobada de cantants

Alumnat de cant del Prat i de Nou Barris s'han trobat els dissabtes 15 i 22...