Campanya a les fleques del Prat durant juny 2019
divendres, 7 juny, 2019 - 09:15
La designació del Dia Mundial de la Seguretat Alimentària (Nacions Unides) té per objecte contribuir a incrementar la consciència de totes les parts implicades, tant del sector públic com privat, sobre la necessitat de garantir la innocuïtat dels aliments a totes les etapes de la cadena alimentària des de la producció fins el consum.
- Els operadors de la cadena alimentària, des de la fase primària fins a la fase minorista, tenen la responsabilitat de garantir la seguretat dels seus productes.
- Les administracions públiques són responsables de fer control oficial i un seguiment permanent per tal de comprovar que es dona compliment a les reglamentacions vigents en la matèria.
- Les persones consumidores, són responsables de la seguretat dels aliments des del moment en què es compren fins que es consumeixen. L’aplicació de les normes bàsiques de seguretat alimentària a les llars com la correcta conservació en fred, l’aplicació de temperatures adequades de cuinat i rescalfat, la higiene de la manipulació i el control de les contaminacions creuades, són elements indispensables per evitar les malalties de transmissió alimentària a l’àmbit domèstic.
Sense la conscienciació, la implicació i la responsabilitat de tothom que opera en la cadena alimentària i de les persones consumidores, no seria possible garantir els nivells de seguretat i de qualitat alimentària desitjats.
Al Prat, hi ha el Servei de Vigilància Alimentària (depenent dels Serveis Municipals de Salut Pública i Consum) que durant 2018 ha realitzat:
- 223 visites d’inspecció.
- 176 establiments alimentaris inspeccionats.
- 97% conformes en pràctiques de manipulació.
- 91% conformes en instal·lacions.
dimarts, 24 desembre, 2024 - 08:30
divendres, 20 desembre, 2024 - 13:15
divendres, 20 desembre, 2024 - 11:15