Professionals del CDIAP del Prat, en una de les taules
dimecres, 29 maig, 2019 - 13:00
El 17 de maig passat, la sala de conferències del Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa es va quedar petita per rebre totes les persones participants (86 inscripcions) a la jornada De què pateixen els infants avui?, organitzada pel CDIAP (Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç) del Prat en commemoració del 30 aniversari de vida d’aquest servei. Van donar la benvinguda Cecilia Fàbregues Arbués (representant de la Generalitat de Catalunya), Irene Vicente Pérez (coordinadora del Servei) i Débora García Barrios (regidora de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament del Prat de Llobregat). A continuació, diverses taules temàtiques a càrrec de professionals de reconegut prestigi van compartir l’evolució de diferents casos, i van parlar sobre les situacions en què es troben les persones profesionals que hi treballen així com els neguits i inquietuds que plantegen les famílies amb infants que s’hi adrecen al Servei.
La ponència de Patrícia Heffes Sabbag, psicòloga clínica, “El patiment d’un infants. Una qüestió singular” va subratllar la necessitat de veure a cada infant com un ésser únic amb necessitats particulars. En una societat en què acostumem a estandaritzar i posar etiquetes, cal tenir aquesta mirada per entendre i actuar amb la fi de millorar la vida de les famílies. La definició de la pròpia infància no és estàtica, sinó que evoluciona i canvia en funció de l’entorn i moment històric.
José Ramon Ubieto Pardo, psicòleg clínic, va parlar del valor del treball en xarxa en la petita infància. Frases com “la importància de la xarxa està en els buits, i no en els nòduls”, ens conviden a desplaçar el centre d’atenció cap a les persones ateses. També va destacar que la xarxa promou “el temps d’espera” necessari per prendre les millors decisions. i que l’objectiu final del treball en xarxa no és la derivació de pacients, sinó produir coneixement nou que ajudi a les persones. També va apuntar la necessitat de treballar sobre els discursos generals i contextos, que influencien sobre l’estil de criança de les famílies.
Destaca, també, l'acurada explicació d’un dels casos atesos al Servei, en la taula “Efectes terapèutics del treball interdisciplinari” per tres de les professionals que hi treballen: Maritxell Prat Vallès, psicòloga i terapeuta psicomotriu, Marta Serra Fornés, pedagoga i logopeda, i Rebeca García González, fisioterapeuta pediàtrica. La jornada va cloure plena d’emocions per veure la sala plena de professionals procedents d’àmbits com la salut, l’educació, els serveis socials... de les diferents administracions que operen al municipi; indicador que el desenvolupament del Servei va per bon camí.
En aquest enllaç podeu veure les imatges de la sessió. Més informació a cdiapprat@telefonica.net
divendres, 20 desembre, 2024 - 11:15
dimecres, 18 desembre, 2024 - 11:45
dimarts, 17 desembre, 2024 - 13:00