divendres, 29 gener, 2021 - 12:00
L’univers dels smartphones sembla no tenir límits, i les apps juguen un paper essencial en aquesta revolució digital. Avui en dia, cal descobrir les infinites funcionalitats que ens ofereixen aquestes petites amigues que ens fan la vida més fàcil des del nostre mòbil, apropar-nos a elles de manera crítica, i entendre tot el que hi ha al darrere. Precisament un dels objectius del projecte de cultura digital del Centre Cívic Jardins de la Pau és oferir eines digitals a la ciutadania, desenvolupant també l'esperit crític cap a elles.
La primera píndola, realitzada el passat mes d’octubre, “Cuida i coneix les teves plantes amb el mòbil”, va ser l’única que es va poder realitzar en un format presencial. Aquesta activitat va consistir en un apropament al món vegetal del nostre entorn coneixent aplicacions mòbils, que ajuden, no només a identificar plantes, arbres o flors, sinó que donen consells sobre com tenir-ne cura. Les aplicacions amb les que es va treballar van ser PlantNet app, Google Lens, Arbolapp, Plant Care Reminder, Cómo cuidar plantas y jardines.
La segona píndola “Menstruació conscient amb el teu smartphone” realitzada virtualment el passat mes de novembre, es va convertir en un espai on a part de conèixer apps que ajuden a portar un control sobre el cicle menstrual, quins símptomes es tenen, com canvia l'estat anímic durant les seves fases, etc. Es van poder compartir experiències i coneixements sobre la menstruació i tot el que comporta en el dia a dia. Una de les aplicacions que es va explorar va ser Flo, però també es van poder veure d'altres com Clue o Maya.
Aquesta píndola, a petició de les persones participants a la primera sessió, ha tingut una segona sessió (realitzada el passat 18 de gener) on el grup ha crescut. Ha esdevingut un espai de cura, de compartir i de trencament de tabús.
Per acabar, la tercera píndola i la que va tancar el cicle d’Apps, va ser “Alimentació i compra crítica al supermercat”. Aquesta va suposar un apropament a la realitat dels productes que consumim i es van donar a conèixer quines propietats i realitats s’amaguen darrere de les etiquetes nutricionals i de les sigles dels seus components. Tot plegat amb el telèfon intel·ligent utilitzant aplicacions com, per exemple, Yuka.
En aquest cas, es va comptar amb la participació de José Segurado, coach de salut, que va aclarir dubtes nutricionals durant tota la sessió. També es va compartir informació sobre el comerç del Prat, alternatives a productes perjudicials per a la salut i com millorar hàbits per sentir-se millor.
Aquest cicle sobre aplicacions per a telèfons mòbils, d'una banda ha apropat les persones participants al món digital, al mateix temps que ha donat eines per prendre més consciencia sobre les nostre entorn, el nostre cos i els aliments que consumim, treient profit dels nostres smartphones.
dimecres, 20 novembre, 2024 - 12:15
dilluns, 18 novembre, 2024 - 10:00
divendres, 15 novembre, 2024 - 17:15