Esteu aquí

El Laboratori de Cuina

TEMES: Educació

Una idea que neix al Prat. L'Ajuntament, les universitats de Barcelona i la Politècnica de Catalunya, i l'Associació Catalana per al Temps Lliure i la Cultura han constituït una formació per fomentar la gastronomia arreu de Catalunya.

diumenge, 1 juny, 2003 - 02:00

La fundació Laboratori de Cuina té com a objectius el foment, l'impuls, la divulgació, la formació, la recerca i la promoció de la cultura en l'àmbit de la gastronomia. La fundació actuarà per tot Catalunya, però la seu central serà al Prat, en un indret encara per definir.
Entre les activitats que impulsarà destaquen l'organització de seminaris, simposis, conferències, congressos, cursos i mestratges per formar, promoure i investigar en l'àmbit culinari o gastronòmic. Així, es faran cursos en tres nivells: la promoció i execució de projectes d'investigació i recerca (d'àmbit internacional, adreçats a grans cuiners i investigadors, amb uns 15 a 20 projectes l'any), monogràfics de cuina d'alt nivell (adreçat a cuiners i professionals i centrats en l'àmbit mediterrani nord-occidental, amb 200 a 400 alumnes l'any) i cursos de cuina al gran públic (d'àmbit local - al Prat i a altres ciutats catalanes -, amb un nombre d'entre 2.000 i 3.000 alumnes l'any).

Aquests cursos seran una de les principals fonts de finançament de la fundació, que vol esdevenir un referent internacional i motor de nombroses iniciatives de creació, investigació i educació en cuina i gastronomia. El Laboratori tindrà un web i publicarà llibres i articles en revistes especialitzades.

Redacció

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 16 desembre, 2024 - 15:00

El Mercat d’Intercanvi de Joguines de les AMPA i les AFA omple la Plaça Catalunya de solidaritat, consum responsable i treball cooperatiu

L’esdeveniment aplega 1.500 persones i arriba al miler de joguines recollides

dilluns, 16 desembre, 2024 - 11:30

Interseccions i el repte de la dimensió comunitària

Com treballem des de la mediació territorial i alguns casos d'èxit