Esteu aquí

El Pollastre i Capó del Prat és el Plat Favorit dels Catalans 2017

El confit de Pota Blava, moniato, prunes i vermut Tarrida, del restaurant Cèntric Gastrobar del Prat de Llobregat, guanya la final del concurs

dilluns, 20 novembre, 2017 - 08:15

El confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida, del restaurant Cèntric Gastrobar del Prat de Llobregat, representant la IGP Pollastre i Capó del Prat, es va proclamar ahir diumenge Plat Favorit dels Catalans després de rebre 14.926 vots a la final del concurs, imposant-se a les mandonguilles de peus de porc i avellana amb sípia, del restaurant Color d’Olor de Poma de Reus, representant la DOP Avellana de Reus. D’aquesta manera, el representant de la IGP Pollastre i Capó del Plat pren el relleu de l’Escudella i Carn d’Olla, que va guanyar la primera edició del concurs, celebrada l’any passat.

Els resultats es van donar a conèixer ahir al migdia a l’auditori del Fòrum Gastronòmic de Girona, en què els dos xefs dels restaurants finalistes, Susana Aragón i José Miguel Lozano, van cuinar en directe les dues receptes. El concurs, organitzat per la revista Cuina i Catalunya Ràdio, està patrocinat per Casa Ametller i Ametller Origen, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, cervesa Estrella Damm i amb la col·laboració del Fòrum Gastronòmic de Girona, Mas Uniformes i la Federació Catalana d’IGP i DOP.

Èxit de participació

L’edició d’enguany del concurs per triar el Plat Favorit dels Catalans ha estat un èxit de participació. Així, des del 16 d’octubre, quan va començar amb 22 plats participants, fins al 19 de novembre, quan hem conegut el guanyador, s’han rebut més de 200.000 vots per triar el plat guanyador.

Compartir

Noticies relacionades

carxofa prat.jpg

dijous, 28 novembre, 2024 - 13:45

Ja és temporada de Carxofa Prat

L’hivern és la millor època per consumir la reconeguda hortalissa pratenca

dimecres, 27 novembre, 2024 - 15:45

La 51a Fira Avícola del Prat serà l’escenari de les primeres passes de la fundació que ha de vetllar pel futur del Pota Blava

Sabors del territori, tradició pagesa i una mostra del teixit social i...

dimecres, 27 novembre, 2024 - 12:45

Un munt de propostes al voltant del producte local ompliran l’Espai Gastronòmic de la Fira Avícola del 29 de novembre a l’1 de desembre

La gastronomia basada en producte local també prendrà protagonisme a la...