Esteu aquí

El Prat acull les 4es Jornades Socioeducatives per a la Inclusió al Baix Llobregat

L’acte esdevé una invitació a repensar col·lectivament el camí cap a la convivència, la comprensió intercultural i la lluita per un futur inclusiu

dilluns, 11 novembre, 2024 - 14:45

El Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa va acollir divendres i dissabte les 4es Jornades Socieducatives per a la Inclusió al Baix Llobregat sota el lema "Teixint la inclusió: un futur divers i resilient al Baix Llobregat", organitzades per l’Associació Catalana de Psicopedagogia i Orientació Educativa i Professional (ACPO) i l’Associació de persones amb capacitats diverses (CECSCAT), amb la col·laboració de l’Ajuntament del Prat de Llobregat. L’esdeveniment, al qual van assistir una setantena de persones, va comptar amb més de 30 ponents, provinents del món acadèmic, dels serveis educatius i de les entitats socials.

La tinenta d’alcalde d’Educació, Cultura i Comunitat Anna Martín va participar en la inauguració institucional i en la taula de debat “Sinergies Educatives i Socials: Col·laboració per un Baix Llobregat inclusiu”. La comunitat educativa pratenca hi va estar representada també amb la directora de l’Escola Jaume Balmes, Isabel Chacón, que va prendre part en la taula de debat “Noves ciutadanies”. Així mateix, la directora general de la Fundació Rubricatus, Imma Pérez, va ser una de les protagonistes del bloc d’experiències locals “Canviem les ciutats, canviem les vides”.

Igualment, entre d’altres col·laboracions, van intervenir Ramon Sanahuja, expert en mobilitat humana, que va plantejar els reptes de la migració al Baix Llobregat; Miquel Àngel Essomba, que va revisar la influència de la immigració a l’Escola Catalana; o Begoña Román, que va presentar algunes reflexions entorn de l’ètica de les migracions.

A través de diferents taules de debat es van tractar aspectes com les noves ciutadanies, quins són els camins cap a l’exclusió, la capacitat del món local per desplegar polítiques que impactin en les trajectòries vitals de la ciutadania o la potencialitat de col·laboració entre l’escola i l’àmbit social.

Un espai de diàleg permanent pel canvi

La voluntat de les entitats organitzadores és obrir un espai de diàleg i debat amb l'objectiu d'arribar a acords que permetin avançar conjuntament i ajudar la ciutadania del Baix Llobregat a superar les situacions de segregació escolar i social que sovint persisteixen als centres educatius i als barris de les ciutats. Es pretén construir una societat diversa i plural, on la diversitat sigui un valor fonamental i totes les persones, independentment del seu origen, siguin part activa del teixit social. Aquestes jornades han estat una invitació a repensar col·lectivament el camí cap a la convivència, la comprensió intercultural i la lluita per un futur inclusiu. Una iniciativa que vol esdevenir un espai de diàleg permanent pel canvi.

Podeu veure la notícia que n’ha fet Prat TV en aquest enllaç.

 

Aquesta activitat contribueix a l’ODS

Compartir

Noticies relacionades