Esteu aquí

El Prat participa en un projecte europeu sobre zones costaneres

Pretén millorar les eines i els sistemes d'informació necessaris per a una òptima presa de decisions sobre la costa.

dijous, 15 setembre, 2005 - 11:06

L'Ajuntament del Prat forma part d'un equip de treball europeu en el projecte "Avaluació del grau de desenvolupament sostenible de les zones costaneres d'Europa" anomenat DEDUCE.

El projecte DEDUCE s'orienta cap a la validació d'eines metodològiques imprescindibles que fomentin les estratègies de gestió integrada de zones costaneres seguint els principis i criteris que s'estableixen des del Parlament Europeu.

Les principals eines sobre les quals s'experimentarà són: els indicadors per la gestió integrada de les zones costaneres, els sistemes d'informació geogràfica de la costa, informes de l'estat de sostenibilitat i el treball en xarxa de la informació.

Els objectius específics del projecte DEDUCE són:

1. Caracteritzar, calcular i comparar la utilitat i compatibilitat de 28 indicadors de sostenibilitat proposats pel Grup d'Experts de la Unió Europea sobre Gestió Integrada de Zones Costaneres a cadascun dels territoris representats pels socis.

2. Avaluar i comparar els sistemes d'informació geogràfica (SIG) per a l'anàlisi i visualització de l'estat del medi ambient de cadascun dels àmbits costaners i les metodologies basades en l'ús del SIG a través del web (SIG-WEB).

3. Establir models comuns d'informe sobre l'estat de sostenibilitat de la costa, on s'avaluï i es monitoritzin els efectes de l'activitat humana i les seves potencialitats.

4. Elaborar una guia per a l'ús dels indicadors de sostenibilitat per a l'examen de l'evolució de l'estat de la costa i si la presa de decisions dels governs (europeu, estatal, regional i local) parteix d'una gestió integrada de la costa.

5. Estudiar les possibilitats d'establir les bases per a una xarxa europea especialitzada en la informació sobre el litoral.

Els socis que participen en aquest projecte són el departament de Medi Ambient i Habitatge, l'Ajuntament del Prat de Llobregat, l'Ajuntament de Viladecans, la Universitat Autònoma de Barcelona , l'Institut Français de l'Environnement (IFEN) que depèn del Ministeri de Medi Ambient francès, l'Autoritat de Malta pel Medi Ambient i la Planificació (MEPA), la Província de Flandes Occidental ( Bèlgica), la Universitat de Letònia i l'Institut Marítim de Gdansk (Polònia).

El projecte abarca el període d'octubre de 2004 a juny de 2007 i en total es calcularan 28 indicadors .

El passat mes de juliol es fa ver a Malta la segona reunió del grup de treball, en la qual cada soci va presentar el seu càlcul dels 4 primers indicadors al seu nivell. La propera reunió serà al mes de novembre a Bèlgica, on es presentaran els resultats del càlcul dels 9 indicadors següents.

Compartir

Noticies relacionades

Bus L22 Bellvitge

dimarts, 24 desembre, 2024 - 08:30

La línia d’autobús L22 deixa de funcionar

La prova pilot, finançada exclusivament per l’Ajuntament i que enllaçava la...

divendres, 13 desembre, 2024 - 14:30

El Prat promou la conscienciació ambiental amb activitats per la Setmana de la Prevenció de Residus

L’objectiu és sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de reduir...

dimecres, 11 desembre, 2024 - 14:30

Arrenca el projecte d’Interseccions “L’escola transforma, energia per a tothom”

Es connectaran els coneixements dels infants amb les oportunitats que ofereix...