Esteu aquí

El Prat reprèn la programació als centres culturals municipals

TEMES: Cultura

L’Ajuntament se suma a l’aposta per la cultura segura. Per això, reprèn la programació als centres culturals municipals, on es poden garantir les mesures de seguretat a través dels protocols que aplicarà cada centre

CC Sant Jordi-Ribera Baixa

Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa (imatge d'arxiu)

divendres, 2 octubre, 2020 - 14:30

El Prat reprèn aquest mes d’octubre la programació presencial dels seus centres  culturals, seguint tots els protocols i mesures de prevenció de la Covid, sumant-se així a l’aposta per la cultura segura.

Seguint aquestes mesures, reprendran la seva programació el Cèntric Espai Cultural, la Biblioteca Antonio Martín, l’Arxiu Municipal, els centres cívics Palmira Domènech, Jardins de la Pau i Sant Jordi-Ribera Baixa, el Teatre L’Artesà, La Capsa i el Centre d’Art Torre Muntadas.

Entre les mesures de seguretat establertes, figuren l’ús obligatori de mascareta, la neteja de mans a l'entrada, mantenir la distància de seguretat i respectar la limitació d'aforament segons el cas i accedir i sortir dels espais pels llocs indicats, entre d’altres. Donades les limitacions d’aforament, caldrà fer inscripció o reserva prèvia de les activitats telemàticament tant si són gratuïtes com de pagament.

Davant de l’impacte socioeconòmic de la pandèmia, l’Ajuntament considera ara més que mai necessari apostar per una cultura segura. Aquest és un dels eixos d’actuació de l’acord de ciutat per reimpulsar el Prat en l’escenari post-Covid, tant per contribuir a la recuperació i dinamització del sector com per seguir garantint la igualtat d’oportunitats en l’accés a la cultura entre la ciutadania.

Música clàssica, lectura, món contemporani i cultura digital al Cèntric Espai Cultural

Demà es donarà el tret de sortida a  la  nova programació del Cèntric, amb la projecció a l'Auditori de l'òpera "Così fan Tutte", de Mozart. Torna així el cicle Viu l’òpera!,  que apropa la cultura operística a la ciutadania. A més, s’han programat concerts de reconegudes formacions i solistes, així com d'intèrprets emergents i d’altres actuacions adreçades al públic familiar. El Cèntric, que ha ampliat els seus horaris, també reprendrà el cicle de reflexió sobre els reptes del món contemporani (Re)Pensem-nos!, a partir del 29 d’octubre; i els Diàlegs literaris a partir del dia 19. D’altra banda, l’oferta torna amb novetats relacionades amb la difusió de l’òpera o la cultura digital.

També la Biblioteca Antonio Martín ha ampliat els seus horaris presencials des de l’1 d’octubre i ha recuperat la prestació de molts dels seus serveis a la ciutadania que havien quedat interromputs a causa de la pandèmia (com ara la consulta d’ordinadors, la consulta dels fons i l’accés lliure a les prestatgeries, l’accés a punts de consulta, lectura o estudi o a la sala infantil, etc). A més, s’aniran reprenent progressivament les seves activitats, com ara les familiars i els clubs de lectura. Pel que fa a l’Arxiu Municipal, torna al seu horari habitual, però caldrà demanar cita prèvia per indicar la documentació que es vol consultar. També tornen les activitats de Patrimoni cultural per tal d’apropar i divulgar entre la ciutadania la història i el patrimoni de la ciutat.

Cuina, cinema, tecnologia, fotografia i molt més als centres cívics

També els tres centres cívics de la ciutat (Palmira Domènech, Jardins de la Pau i Sant Jordi-Ribera Baixa) amplien horaris i reprenen el seu programa d’activitats presencials aquesta tardor. A La Palmira, la programació inclou tallers de cuina, cinema i noves tecnologies. A l’entorn del cicle d’activitats Octubre Ada Lovelace Day, es faran diverses activitats per donar visibilitat i aportar referents femenins, especialment a les generacions més joves, d’àmbits tan masculinitzats com la ciència o la tecnologia. També es reprendran les activitats per a la gent gran, per apropar-la als mitjans digitals o per exercitar la memòria, entre d’altres activitats socials i culturals.

A Jardins de la Pau, el programa de tardor inclou la teràpia d'Armari amb Rocío Quesada, la inauguració de la mostra fotogràfica del cicle L'Autor i la Seva Obra: "Oci i lleure al Prat" per Josep Lloret o l'activitat familiar Linkatarda “Ada's dream, entre d’altres propostes. D’altra banda, es faran diversos tallers en línia sobre tecnologia o fotografia social, entre d’altres.  

A Sant Jordi-Ribera Baixa, tornen projectes com L’Orquestra de Barri, el Klub Infantil Tecnològic i els espectacles familiars de circ. També s’inicien nous espais participatius, com ara els Dilluns Digitals i el projecte “Gent de Barri”. Així mateix,  impartiran cursos i tallers sobre àmbits diversos com la gastronomia, les manualitats, les arts en viu o la cultura digital.

Espectacles i activitats educatives i de suport a la creació, a L’Artesà

El Teatre L’Artesà acollirà aquesta tardor espectacles que es van haver d’ajornar durant els mesos de confinament, com ara  Las cancionesInTarsiRomancero gitano, la proposta dels Stalkers No m’oblideu mai i l’espectacle per a tots els públics programat per La Xarxa 36 polzades. A més, hi haurà novetats com Ocaña, reina de las ramblas, l’adaptació de La Brutal d’El màgic d’OzEl monte de los olivos, un diàleg escènic entre el bailaor Juan Carlos Lérida i el director i guionista pratenc Joan Marimón i l’adaptació de David Selvas de La importància de ser Frank en format de ràdio teatre, encarregada d’obrir temporada l’11 d’octubre.

També se seguiran apropant les arts escèniques a les escoles a través del projecte Camins Vius. Un projecte que s’ha adaptat a un format en línia, que dona eines al professorat per treballar les Arts en Viu a l’aula i que compta amb la col·laboració de diversos artistes.  A més, se seguirà donant suport a la creació més jove, treballant de manera conjunta amb L’Escola d’Arts en Viu i oferint un dispositiu d’acompanyament a estudiants universitaris de les Arts en Viu que realitzen el seu treball final de grau. També torna el laboratori teatral MALNASCUTS.PRT, amb el suport de La Capsa. 

Des de L’Artesà, s’impulsarà el treball més comunitari amb d’altres equipaments i entitats. Per exemple, de la mà de La Palmira, es farà el projecte de creació Apuntador@s, un dispositiu per a amants de les Arts en Viu majors de 60 anys. Així mateix, es faran itineraris participatius amb diferents experiències artístiques durant tota la temporada, amb la col·laboració de diversos centres i entitats locals.

Suport a músics locals i programació d’espectacles a La Capsa

A La Capsa han tornat a obrir els bucs d’assaig i es tornaran a fer activitats i trobades com  #4Raons  o Paraula de Dones. Una de les novetats és que es recupera el projecte Trainer, per guiar grups locals en el procés de conformar una banda i arribar a l’estudi amb un grapat de temes que els identifiquin, amb el suport de professionals. A més, per primer cop, La Capsa participa de la convocatòria /UNZIP amb la modalitat  “Música i Comunitat”. El projecte guanyador ha estat el de l’Edi Pou, membre de Za! i la seva proposta passa per crear una ràdio capsera i comunitària. D’altra banda, arrenca la temporada de música en directe amb una programació molt centrada en l’àmbit local, amb grups i artistes locals com LajonkollectiveMarc Garcia Arnau o Los Atronautas del Modo, que col·laborarà en el cicle Cinema i Música.

Torna el programa d’arts visuals a Torre Muntadas

El Centre d’Art Torre Muntadas torna a obrir amb la 44a Exposició Col·lectiva d'Artistes del Prat, a mitjans d’octubre. Com a novetat, es dedicaran  Tres Dies d'Or (9-11 d’octubre) a visites amb cita prèvia exclusives per a artistes participants més una persona acompanyant. També es manté el premi del públic Artista XL i el projecte educatiu Art en família, un cap de setmana al mes. D’altra  banda, se seguirà oferint assessoria en arts en visuals i treballant en els 8 projectes becats en la Convocatòria Unzip 2020, que es desenvoluparan treballant en xarxa amb altres equipaments i entitats culturals de la ciutat. Finalment, es continuarà potenciarant la mediació i contacte mutu entre les diferents comunitats socials i artístiques.

Als webs dels diferents equipaments, es pot trobar més informació sobre la programació d’activitats, els horaris o les mesures de seguretat, entre d’altres: 

Cèntric Espai Cultural  -  Biblioteca Antonio Martín - Arxiu Municipal  -  Centre Cívic Palmira Domènech  - Centre Cívic Jardins de la Pau - Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa -Teatre L'Artesà La Capsa Centre d'Art Torre Muntadas 

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 18 novembre, 2024 - 10:00

Ignatius Farray i María Peláe, al desembre a L'Artesà

El còmic actuarà el 22 de desembre amb el seu show molt personal i la cantant...
Una de les múltiples imatges de "Propagación gráfica de un palomar"

divendres, 15 novembre, 2024 - 17:15

Propagació gràfica d'un palomar

Projecte de Santiago Sepúlveda, guanyador de la Convocatòria /Unzip en la...