dimecres, 23 setembre, 2020 - 17:00
El programa Interseccions inicia el seu 4t curs de desplegament de projectes als centres educatius i equipaments culturals de la ciutat. Una posada en marxa que es fa després d’una intensa coordinació amb les comunitats educatives i culturals, establint objectius comuns i amb la garantia que les accions es desenvoluparan amb adaptabilitat a cada centre i responent a les necessitats sanitàries de cada moment. També, l’Ajuntament del Prat ha treballat estretament amb el Departament de Generalitat de Catalunya (Serveis territorials, Inspecció i el Centre de Recursos Pedagògics del Prat) per garantir el desplegament ininterromput i segur dels projectes i entorns d’aprenentatge del programa, incorporant modalitats en línia.
En aquest curs es segueixen dues estratègies principals per desplegar les accions del programa que preservaran l’accés per part de tot l’alumnat, minimitzant riscos.
D’una banda, s’aposta pel treball presencial, que genera vincles i un aprenentatge motivador, però amb totes les mesures de seguretat necessàries, treballant amb grups estancs i coordinats en funció de l’organització dels diferents centres educatius i culturals.
D'altra banda, s’aprofiten al màxim les potencialitats de les noves tecnologies i entorns telemàtics, que s’incorporen al disseny dels nous projectes i entorns d’aprenentatge. Aquesta dimensió tecnològica que adquireixen els projectes Interseccions, genera també recursos complementaris i d’ampliació al desenvolupament presencial, de manera que altres grups classe es poden sumar als projectes.
A partir del mes d’octubre s’inicien gran part dels projectes i entorns d’aprenentatge que es desenvolupen de manera híbrida entre l’espai físic i virtual i que incorporen millores i propostes fruit del treball del curs passat.
El projecte English Workshops creix a dos nous centres i actualitza l’oferta dels seus tallers amb noves temàtiques, i amb noves metodologies de treball. Enguany es treballarà en models híbrids, per construir vincle i alhora garantir la continuïtat dels workshops sigui quina sigui la situació epidemiològica. Pel que fa al projecte auxiliars de conversa segueix realitzant-se a tots els centres educatius públics de la ciutat i als centres culturals implicats, adaptant-se a les necessitats actuals de cada centre i posant en marxa noves estratègies i eines per donar resposta a aquestes necessitats.
El projecte Converses Literàries posa l’accent en l’acompanyament al professorat amb la posada en pràctica de la conversa a l’aula i busca estendre el coneixement adquirit al conjunt de la comunitat educativa i cultural dels centres implicats. El projecte LECXIT també incorpora les eines digitals amb el treball de parelles lectores entre voluntariat i alumnes combinat amb sessions grupals presencials amb la persona dinamitzadora. I pel que fa al projecte Petits Contes, es vol donar continuïtat a la temàtica treballada el darrer curs “els orígens”, la qual ha permès estrènyer vincles entre alumnat, professorat, les famílies, el centre cívic i el Programa.
Una de les novetats del curs serà el desplegament del futur projecte interdisciplinari de lectura i educació en les arts que consisteix en la creació d’una biblioteca viva a l’institut del Prat de Llobregat i que s’ha treballat en el marc del laboratori Fahrenheit. Com a novetat també el programa Entreinstruments realitza una proposta innovadora que explora l’aprenentatge musical no instrumental que es combina amb l’habitual instrumental, procurant intervencions a grups estancs i garantint l’ús d’un instrument per alumne. El projecte Camins Vius dóna continuïtat al treball endegat el passat curs, amb el desplegament de tres nous entorns d’aprenentatge, els quals aborden les pràctiques a l’aula des de les arts vives. Per últim, els projectes de teatre, dansa i d’arts visuals treballaran de forma intensiva en determinats grups classe.
Es reprenen els processos de treball del curs passat, i al llarg d'aquest octubre, podran visitar-se els resultats dels projectes Memorables, com a part de l'exposició "Com ens vestíem?", i Remena La Nau, amb una mostra gràfica a l'exterior de La Nau. Els projectes Memorables, Remena la Nau i també Connexions iniciaran al llarg d'aquest primer semestre.
Es dóna continuïtat virtual amb les sessions d’entorn d’aprenentatge de coordinació del projecte Investiguem, Inventem: La Ciència del Vol, mantenint l’objectiu d’acompanyament en el disseny dels projectes científics que es desenvoluparan a cada centre educatiu i cultural participant.
Aquest curs 20-21, on l’adaptabilitat al context de cadascun dels projectes serà un constant, s’ha creat un espai web on poder consultar de forma actualitzada com es desenvolupen les diferents accions d’acord amb les circumstàncies de cada moment. D’aquesta manera, i amb la voluntat d’informar amb detall a les comunitats educatives i culturals, accedint a l’apartat www.elprat.cat/interseccions/curs-20-21 es podrà conèixer com es despleguen específicament cadascun dels projectes i dels entorns d’aprenentatge. A més, en cas que necessiteu qualsevol ampliació d’informació, podeu contactar amb el programa a interseccions@elprat.cat.
dimarts, 19 novembre, 2024 - 11:30
dilluns, 18 novembre, 2024 - 14:45
dilluns, 18 novembre, 2024 - 14:45