Esteu aquí

El QuintoTapa tanca la seva 13a edició consolidant-se com a ruta gastronòmica de referència a Catalunya

Enguany s’han introduït novetats com el vot en línia i un nou espai a la Plaça de Blanes.

QuintoTapa 2019

dijous, 31 octubre, 2019 - 09:15

El Prat de Llobregat ha acollit, un any més,  un dels esdeveniments gastronòmics més destacats de la tardor, gràcies a la seva aposta per la cuina de qualitat i km0. Durant 18 dies, el QuintoTapa ha complert el seu objectiu de donar a conèixer el valor gastronòmic d’un producte com el Pota Blava, el primer pollastre amb IGP de l’Estat.

La 13a edició del QuintoTapa ha vist incrementar el nombre de visitants de fora del Prat, la majoria provinents de Barcelona i d’altres localitats del Baix Llobregat. A més, l’edició d’enguany ha enfortit la seva presència al carrer amb l’espai gastronòmic creat a la plaça de Blanes, on el públic ha pogut gaudir del Pota Blava en un ambient obert i familiar en el marc d’una ruta amb una restauració 100% pratenca.

També, com a novetat, el QuintoTapa ha estrenat un sistema de votació en línia. A través de la web quintotapa.cat els usuaris han pogut escollir les millors tapes de la ruta gastronòmica i el millor cambrer o cambrera, que es donaran a conèixer properament. Amb aquesta acció, s’ha aconseguit eliminar gran part dels residus de paper que es generaven amb el vot tradicional, reforçant la línia de treball de l’Ajuntament del Prat i l’AGT per ser més sostenibles.

El Pota Blava i la Carxofa Prat tornaran a la 46a Fira Avícola Raça Prat

La gastronomia tornarà a ser un del eixos de la 46a Fira Avícola Raça Prat, que se celebrarà els dies 13, 14 i 15 de desembre a la Granja de la Ricarda. La Fira Avícola és ja un esdeveniment consolidat al Prat de Llobregat que inclou, entre altres mostres, un espai gastronòmic dedicat als productes locals com el Pota Blava i la Carxofa Prat, a més de diferents activitats per a tota la família.

Enguany, l’AGT tornarà a organitzar l’espai gastronòmic i hi introduirà novetats com els “platets” de Pota Blava i Carxofa Prat, que se serviran amb la col·laboració dels restaurants adherits a la xarxa El Prat Degusta’l. Com cada any, els visitants també podran gaudir de l’esmorzar de pagès, el Menú de Fira o la fórmula “take away” per degustar els aliments allà on vulguin. 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 27 novembre, 2024 - 15:45

La 51a Fira Avícola del Prat serà l’escenari de les primeres passes de la fundació que ha de vetllar pel futur del Pota Blava

Sabors del territori, tradició pagesa i una mostra del teixit social i...

dimecres, 27 novembre, 2024 - 12:45

Un munt de propostes al voltant del producte local ompliran l’Espai Gastronòmic de la Fira Avícola del 29 de novembre a l’1 de desembre

La gastronomia basada en producte local també prendrà protagonisme a la...
Presentació cartell Fira Avícola 2024

dilluns, 11 novembre, 2024 - 14:15

Les plomes d’un Pota Blava convertit en tòtem són les protagonistes del cartell de la 51a Fira Avícola del Prat

La imatge és obra de l'artista visual Maite Travé, que n'ha explicat el...