divendres, 27 setembre, 2019 - 12:00
Escoles i instituts de la ciutat integrants de la Xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles" han fet durant aquesta setmana una sèrie d'accions amb motiu de la Setmana pel Clima, que han culminat avui divendres, en què hi ha convocada a nivell mundial una protesta per la crisi climàtica.
Els centres educatius han fet seminaris, visionat de vídeos, minuts de silenci, mostra de pancartes, portada de samarretes verdes, danses, etc...
A la plaça de la Vila també hi ha hagut una concentració. Hi ha participat l’alcalde, Lluís Mijoler, la regidora d’Acció Ambiental, Anna Martín, altres membres de l’equip de govern i del consistori, així com treballadors i treballadores municipals.
L'Ajuntament del Prat disposa d'una estratègia local d’adaptació al canvi climàtic amb un pla que conté 34 mesures, 25 de les quals són actuacions en curs. De fet, el Prat va ser un dels primers municipis de l'estat en disposar d’un PAES (Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible), aprovat l'any 2010. Aquest any l'Ajuntament s'ha adherit als objectius del Pacte per a l'Energia i el Clima, d'àmbit europeu, que pretén reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle com a mínim un 40 % per l’any 2030; implantar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic; i treballar per un subministrament energètic segur, disponible, equitatiu i sostenible.
Els signataris d’aquest pacte tenen dos anys per redactar un Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), que s’ha de revisar cada dos anys. El Prat ha aprovat el seu PAESC aquest any 2019
Una de les principals causes de la crisi climàtica és l'emissió de CO2 a l'atmosfera, un àmbit on l'activitat aeronàutica figura com una de les principals responsables. En aquest sentit és clara la posició de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, sobre la necessitat de limitar el creixement de l'aeroport.
divendres, 22 novembre, 2024 - 15:45
divendres, 22 novembre, 2024 - 12:30
dimarts, 19 novembre, 2024 - 11:30