dilluns, 7 maig, 2018 - 10:15
Les Festes de la Carxofa es tanquen amb nous rècords per sumar al seu historial. Durant els mesos de març i abril, el Prat ha acollit un munt d’activitats al voltant de l’hortalissa més emblemàtica del Baix Llobregat que han atret tant població local com visitants d’altres municipis de l’entorn metropolità. A les tradicions ja consolidades, en aquesta edició s’hi han sumat novetats en la majoria dels actes per arribar a nous públics.
Amb més de 5.500 menús servits i 12 ciutats promovent el producte del Baix Llobregat, les IX Jornades Gastronòmiques del Pota Blava, la Carxofa Prat i els productes del Parc Agrari, que van donar el tret de sortida a les festes i es van allargar fins al 8 d’abril, ja feien preveure que aquest any es batrien rècords. La venda de 700 unitats més de Pota Blava que en l’edició anterior d’aquesta activitat organitzada per l’AGT i l’Ajuntament, serien el primer bon indicador.
La Carxofada del Prat, l’acte més popular d’aquestes celebracions, va arribar el 15 d’abril al Parc Fondo d’en Peixo amb un parell d’activitats noves: un taller contra el malbaratament alimentari de l’entitat Espigoladors on es podia aprendre a preparar paté de carxofa i un concurs de fotografia amb un marc molt “carxofer” dinamitzat per Porta del delta. A banda d’això, el concert del grup de tribut a Bob Marley The Wireless, les tradicionals paradetes de producte local i artesania, les originals activitats infantils i el menú amb Carxofa Prat a la brasa van aconseguir que la festa fos un èxit, amb una gran assistència i els tiquets de dinar esgotats. La Carxofada va ser, a més, l’escenari del Concurs de cuina protagonitzat per la reina del Parc Agrari. En aquesta edició del consolidat certamen, les propostes guanyadores van ser les Carxofes Prat amb cloïsses, d’Ana Padilla, els Pebrots del piquillo farcits amb bacallà i carxofa Prat, de Mercè Sierra, i el Red velvet amb coulis de melmelada de carxofa Prat, de Yolanda Beiro.
El Fira Tapa Carxofa Prat, organitzat per l’AGT i l’Ajuntament i encarregat de cloure les festes omplint de gastronomia, música i cultura popular la plaça Blanes els dies 20, 21 i 22 d’abril, va batre en aquesta cinquena edició el seu rècord amb 11.186 tapes servides. Les novetats d’enguany van ser dues rutes amb bici que arrencaven de Barcelona i el Parc Agrari i que culminaven al Fira Tapa i un live painting amb la Carxofa Prat com a referència. Els 13 restauradors i restauradores que oferien les tapes van estar acompanyats dels gegants, amb la Carxofeta com a protagonista, els Viking Prat, que van organitzar un taller infantil, actuacions en directe i la música dels DJ Jon & Mónica Escudero.
Més enllà d’aquestes activitats, les festes han inclòs el sempre exitós Ecarxofa&Jazz, organitzat per La Capsa el 8 d’abril i que va aplegar prop de 1.500 persones a la plaça Joan Garcia Nieto amb la seva proposta lúdica i gastronòmica, i el showcooking especial Carxofa Prat a càrrec del xef de l'Hotel Ciutat del Prat, Joan Figueres, al Mercat municipal de la plaça de la Vila, el 13 d’abril. Les festes han deixat aquest any, en pratencs i visitants, un record més inesborrable que mai en forma d’una calcomania de carxofa que ha causat furor entre molts dels assistents.
dijous, 28 novembre, 2024 - 13:45
dimecres, 27 novembre, 2024 - 15:45
dimecres, 27 novembre, 2024 - 12:45