dijous, 28 novembre, 2024 - 13:45
Amb l’arribada del fred, la Carxofa Prat torna a les nostres taules. La temporada de carxofa comença entre finals d’octubre i principis de novembre, quan ja és prou tendra per ser consumida i la pagesia del municipi en recull els primers exemplars, i culmina a l’abril amb la celebració de les Festes de la Carxofa, una de les cites gastronòmiques més importants de la ciutat.
Així i tot, el punt àlgid d’aquesta hortalissa és durant els mesos d’hivern. A mesura que avança el fred, les carxofes van augmentant de mida, les seves fulles es contrauen i apareix el clotet característic de la Carxofa Prat.
La Carxofa Prat, un producte únic i molt apreciat
La Carxofa Prat prové de la varietat navarresa Blanca de Tudela i són les particularitats del sòl del delta del Llobregat les que li aporten les característiques distintives que la converteixen en una de les hortalisses més apreciades per la gastronomia i la verdura més emblemàtica del Prat i de la comarca. Amb més de cent anys d’història, actualment 500 hectàrees del Baix Llobregat estan dedicades al seu conreu.
El gran valor de la Carxofa Prat radica en el seu sabor únic, la seva qualitat i en el fet de ser conreada al costat de Barcelona, que fa que pugui ser consumida poques hores després d’haver estat collida. Es caracteritza per la seva textura fina i per ser més dolça, suau i tendra que altres varietats.
dimecres, 27 novembre, 2024 - 15:45
dimecres, 27 novembre, 2024 - 12:45
dilluns, 11 novembre, 2024 - 14:15