dilluns, 22 juliol, 2024 - 13:45
Els passats dimarts i dimecres, 2 i 3 de juliol, es va dur a terme al Prat de Llobregat el primer taller del EU Food Security HUB. Un projecte que pretén promoure la cooperació i l’intercanvi de coneixements i de bones pràctiques entre organitzacions que treballen per la seguretat i la sobirania alimentària.
Aquest va ser el primer, dels cincs tallers que es realitzaran en el marc d’aquest projecte de caire europeu. La sessió va girar entorn a la seguretat alimentària i la inclusió social i hi van participar diferents entitats sòcies d’aquesta iniciativa com:
Tot elles van assistir a diferents formacions com per exemple: una sobre sistemes alimentaris sostenibles, impartida per Espigoladors, o una altra sobre competències transversals per a la inclusió laboral, impartida per ABD.
L’entitat EQU, també va dur a terme un taller on es va posar en relleu la importància de la sobirania alimentària, l’empoderament, la inclusió comunitària i les perspectives transculturals en iniciatives alimentàries.
Les diferents formacions, que es van dur al centre cívic Sant Jordi – Ribera Baixa, van comptar amb activitats pràctiques com jocs de rol, discussions interactives i/o sessions de pluja d’idees.
Al finalitzar les entiats participants van posar de manifest la rellevància de la inclusió comunitària i l'elaboració de polítiques alimentàries equitatives i sostenibles. A més, també van compartir exemples pràctics de les seves organitzacions amb l’objectiu de generar debats sobre la sobirania alimentària i la dignitat.
Per últim, totes les organitzacions van aportar diferents observacions i suggeriments molt valuosos per millorar els materials de formació per a les properes quatre sessions de formació del EU Food Security HUB.
La Botiga i d’altres projectes del territori
A banda d’aquestes formacions les entitats participants també van conèixer La Botiga, el programa municipal de garantia alimentària del Prat. Un model que avança cap a la autogestió, i que s’articula sobre dos grans eixos: el social i l’ambiental.
A banda de La Botiga, els i les participants van visitar iniciatives relacionades amb la seguretat alimentària i l’agricultura sostenibles com ara el projecte d’Espigoladors; Es-Imperfect; Cuina de barri i Agricultura pel Territori. Aquestes visites van enriquir la seva experiència i coneixements en aquests àmbits.
divendres, 22 novembre, 2024 - 12:30
dimarts, 19 novembre, 2024 - 11:30
dilluns, 18 novembre, 2024 - 14:45