dijous, 11 maig, 2023 - 11:00
La Cantata és un projecte en xarxa que es realitza des del 2002 implicant l'alumnat i professorat de música de 6è de tots els centres educatius de primària de la ciutat. Divendres 5 de maig es va celebrar l'acte final de la seva 19a edició, un espectacle molt especial i emocionant perquè l’alumnat va acomiadar la primària compartint escenari amb altres companys i companyes de la ciutat i acompanyat de les seves famílies.
L’activitat és una proposta musical i teatral impulsada per L’Escola d’Arts en Viu i la regidoria d’Educació de l’Ajuntament del Prat, en el marc del programa d’Interseccions. L’alumnat hi participa com a cantaires formant part d’un gran Cor que interpreta les cançons d’una història que busca interpel·lar-los. Una orquestra d’alumnes de L’Escola d’Arts en Viu fa l’acompanyament musical, alhora que un grup de teatre de la mateixa escola s’encarrega de la dramatització de la història. La Cantata es converteix en un acte de ciutat, on tot l’alumnat ho celebra esdevenint protagonista d’aquesta proposta artística, i on les famílies assisteixen per gaudir-ne.
La Cantata d’enguany tornava per "Canviar-ho tot”, explicant la història d’un grup de cinc alumnes de la mateixa classe de 6è que, de cop, els afegeixen a un grup de Whatsapp. El grup en qüestió resulta ser un grup de denúncia, que encoratja a rebel·lar-se contra les injustícies alhora que comparteixen consells de com ajudar-se a superar les pors i les incerteses dels canvis.
Durant les escenes les protagonistes van anar intentant descobrir, fent hipòtesis, qui hi havia darrere d’aquesta proposta/missatge que havien rebut. Entre escena i escena, les cançons interpretades per l’Orquestra i cantades per l’alumnat inundaven el poliesportiu.
La Cantata se celebra cada any, però el format i continguts són bianuals, i sempre giren al voltant d'un fil conductor. Enguany, aquest eix temàtic vertebrador era el grup de denúncia que encoratjava als joves a rebel·lar-se contra les injustícies. Les músiques, lletres, dramatúrgia i coreografies d’aquesta cantata es van estrenar per primera vegada al públic divendres, unes produccions creades pel professorat de L’Escola d’Arts en Viu.
Des del mes d’octubre, data en què es va compartir tot el material d’enguany amb l'equip docent especialista de les escoles de primària, el professorat ha estat l’encarregat d’ensenyar les cançons al seu alumnat de 6è. El contingut de treball es va plantejar tenint en compte el currículum musical de 6è, incorporant aspectes com la lectura, el moviment i la pràctica instrumental.
Per primera vegada, ha estat l’alumnat de teatre de L’Escola d’Arts en Viu qui s’ha encarregat d’interpretar les escenes dramatitzades d’aquesta cantata.
Per qüestions de seguretat relatives a l'aforament, la Cantata d’enguany va dividir-se en dos torns. El primer torn, va començar a escalfar motors a les 9 h amb l’arribada de l’orquestra i els actors i les actrius de L’Escola d’Arts en Viu que van realitzar el primer assaig.
Tot seguit a les 10 h, arribava l’alumnat de les escoles Charles Darwin, Jaume Balmes, Pepa Colomer, Jacint Verdaguer, La Seda, Nostra Senyora del Mar i Mare de Déu del Carme, amb el temps just per poder fer un assaig general abans que entressin les famílies, que van omplir el poliesportiu de gom a gom.
A la tarda va ser el torn de l’alumnat de les escoles Joan Maragall, Galileo Galilei, Sant Jaume, Bernat Metge, Can Rigol, Josep Tarradellas, Institut-escola del Prat, Escola del Parc i Ramon Llull.
Podeu recuperar el reportatge que va fer El Prat TV, i també les fotografies d’aquest dia tan emotiu tot seguit!
divendres, 20 desembre, 2024 - 13:15
divendres, 20 desembre, 2024 - 11:15
divendres, 20 desembre, 2024 - 10:15