dilluns, 17 gener, 2022 - 09:00
El Prat reimpulsa la seva estratègia de transició energètica amb una seu renovada de la Casa de l’Energia (carrer d'Ignasi Iglésias, 9), l’espai de referència a la ciutat d’informació i assessorament sobre estalvi del consum d’electricitat, rehabilitació energètica i plaques fotovoltaiques.
Un espai al servei de la ciutadania i que també servirà com a centre de reflexió sobre com es pot abordar la crisi climàtica des de l’àmbit municipal. Sota aquesta premissa, i abans del cap de setmana, el dijous 20 de gener a les 12 h, tindrà lloc a la nova seu la taula rodona “Municipalisme i transició energètica com a eina de transformació”, en la qual es debatrà sobre les possibilitats legals i tècniques que tenen els ajuntaments per fer realitat els reptes energètics i mediambientals del moment. Hi participaran representants dels ajuntaments del Prat, Rubí, Viladecans i Terrassa, així com la directora de l’Institut Català de l’Energia, Marta Morera.
El segon acte d’aquest cicle d’activitats de la Casa de l’Energia serà el que protagonitzi Francesc Mauri, meteoròleg de TV3, qui farà una xerrada anomenada “El temps canvia, el canvi climàtic ens afecta. Transició verda i energètica ara” al Teatre l’Artesà. Serà una oportunitat per analitzar a fons la realitat de l’escalfament global i les conseqüències al clima, així com les raons per dur a terme la transició ecològica en tots els àmbits
Tant dissabte 22 com diumenge 23 també es faran jornades de portes obertes a la Casa de l’Energia perquè la ciutadania pugui conèixer l’espai (dissabte de 12:00 a 14 h i diumenge de 10 a 13 h). Es faran visites guiades cada mitja hora, amb l’objectiu de donar a conèixer els serveis però també el showroom amb l’exposició didàctica sobre consum energètic que hi ha muntada a les instal·lacions.
A causa de l’augment de la demanda d’informació sobre el funcionament de les tarifes elèctriques, el mercat de l’energia o com funcionen les plaques fotovoltaiques, l’espai municipal ha posat en marxa recentment dos canals de comunicació a través de la pàgina web municipal i les xarxes socials. L’objectiu és donar resposta a aquelles persones amb o sense coneixements previs sobre el que es treballa a la ciutat en l’àmbit energètic.
D’una banda, i com a projecte d’alfabetització en energia, es posa en marxa l’Aula de l’Energia, amb contingut web i formacions per a tots els públics. D’aquesta manera, qualsevol persona podrà consultar des de la definició d’un megawatt fins a assistir, de forma virtual o presencial, a xerrades i formacions sobre energia. Es tractaran qüestions d’actualitat i l’equip tècnic estarà a disposició per resoldre qualsevol dubte a traves de les xarxes socials. És un espai dinàmic i en constant evolució obert a la participació ciutadana. D’altra banda, l’equipament ha posat en marxa una pàgina especialitzada de Linkedin, en la qual s’explicaran aquells projectes des d’una perspectiva tècnica, per a aquells que vulguin fer recerca o investigació acadèmica.
L’estratègia de transició energètica del Prat està recollida a la Declaració d’Emergència climàtica del Prat, aprovada el setembre de 2020 pel ple municipal. Aquest 2022 serà, per tant, un any clau a la nostra ciutat per accelerar l’estratègia global de transició ecològica, tot coincident amb l’oportunitat que representen el fons europeus Next Generation per al finançament de projectes amb aquesta finalitat.
L'obra de reforma del local ha rebut el finançament de la Diputació de Barcelona a través del Fons incondicional d'inversió del Programa general d'Inversions (PGI) i que pertany al Pla de Concertació de la Xarxa de Governs Locals 2020-2023.
divendres, 13 desembre, 2024 - 14:30
dimecres, 11 desembre, 2024 - 14:30
dilluns, 9 desembre, 2024 - 14:15