dimarts, 28 abril, 2020 - 14:15
La crisi sanitària sense precedents que estem vivint ha fet augmentar el nombre de persones que tenen dificultats per accedir a una alimentació saludable. És un moment complex on molts menjadors socials i punts de distribució d’aliments s’han vist obligats a aturar la seva activitat. Per fer front a aquesta situació i garantir el dret a una alimentació saludable a totes les persones, la Fundació Espigoladors ha decidit bolcar tota la seva tasca a pal·liar els efectes de la COVID-19.
Amb aquest objectiu, la Fundació Espigoladors ha llançat la campanya “Conserves que Cuiden”. Al seu obrador, situat al Prat de Llobregat, elaboren compotes de fruita i cremes de verdura amb missatges d’esperança i de suport i les distribueixen a diverses entitats socials amb les quals col·laboren. Algunes d’elles són Food For Good BCN, World Central Kitchen o la Fundació Arrels.
Aquestes conserves s’elaboren amb excedents de productes de proximitat i contribueixen al manteniment i a la creació dels llocs de feina de l’obrador de la Fundació, un espai d’inserció social i laboral per a persones en situació de risc d’exclusió social.
El disseny de les conserves està inspirat en la iniciativa #TotAniràBé, que es va iniciar a Itàlia i ja s’ha fet viral arreu. Infants de tot el món dibuixen arcs de Sant Martí amb missatges d’esperança i solidaritat per fer-nos saber que ens en sortirem. Un dels objectius de la campanya és traslladar aquest mateix missatge als col·lectius més vulnerables. “Conserves que Cuiden” apel·la a la positivitat i compta amb l’esperança com a late motiv.
La producció d’aquestes conserves vegetals va arrencar el passat 13 d’abril i es fa seguint totes les mesures de seguretat i sanitàries. Espigoladors també fa una crida a la ciutadania i a les organitzacions a col·laborar en el projecte a través d’una campanya de captació de fons.
A més d’impulsar aquesta campanya, la Fundació Espigoladors també ha col·laborat amb diverses iniciatives de les xarxes veïnals de suport mutu que s’han generat arran de la crisi del coronavirus per proporcionar aliments a les persones amb més dificultats socials i econòmiques. D’altra banda, ha col·laborat amb la iniciativa del món de la gastronomia Food For Good Bcn, amb què diversos col·lectius del sector s’han agrupat per cuinar i distribuir menús equilibrats i saludables a entitats socials de Barcelona
Així mateix, han seguit canalitzant producte fresc a tots aquells punts de distribució d’aliments i botigues solidàries que han continuat actives. Així mateix, han organitzat diverses campanyes de suport al sector primari, a les petites i petits productors que han tingut dificultats per comercialitzar els seus productes. A més, seguint totes les mesures de seguretat i sanitàries, Espigoladors segueix espigolant els camps de conreu i canalitzant la collita cap als col·lectius més vulnerables.
dimarts, 1 febrer, 2022 - 09:00
divendres, 21 gener, 2022 - 15:15
dimarts, 18 gener, 2022 - 10:15