Foto: Sergi Ramos
dilluns, 22 març, 2021 - 11:00
Ha arribat la primavera i les flors comencen a lluir els seus millors colors i olors. Ha arribat la primavera i les Arts en Viu del Prat tornen a envair els diferents espais culturals de la ciutat d'espectacles per a totes les edats. Formació, exhibició i creació formen part dels pilars fonamentals de l'oferta cultural que impulsen els equipaments de la ciutat. Tallers, xerrades, laboratoris, música, teatre, dansa... La diversitat d'activitats busca oferir espectacles per a totes les edats i amb gustos ben diferents; propostes per als amants del risc i la descoberta de nous llenguatges i també per aquells disposats a gaudir des de la butaca d'espectacles més generalistes i convencionals.
La cultura és un instrument de cohesió i benestar que ens permet la reflexió i la construcció d'una ciutadania més crítica i lliure. L'oferta de primavera arriba carregada d'activitats i ens convida a gaudir de les Arts en Viu en la seva plenitud. Serà l'encarregada de donar la benvinguda a l'estiu tan esperat, un nou escenari ideal per continuar gaudint de la cultura en espais oberts i compartits amb tots els pratencs i pratenques.
La diversitat de les programacions del centres culturals de la ciutat busca oferir activitats per a totes les edats i amb gustos ben diferents, seguint unes línies d’exhibició que aposten cada dia més per activar espais de coordinació i diàleg compartit.
En són un exemple el cicle EntreJAZZats on la difusió de la música no amplificada i la lectura promoguda pel Cèntric es troben amb La Capsa i L’Escola d’Arts en Viu. El cicle aglutina propostes que van des del cinema documental musical fins a xerrades i concerts. La música de La Capsa també envairà la Sala Gran de L’Artesà, comptant així amb més aforament, per gaudir de les propostes musicals de Rodrigo Cuevas i Adriano Galante amb el seu Entrar a vivir. La música seguirà també amb les projeccions de Viu l’òpera! al Cèntric, a les quals es suma la presentació virtual de cada una per part del col·laborador i músic Miquel Àngel Martínez.
Pels escenaris del Teatre L’Artesà també passaran peces per al gran públic, obrint temporada amb la Verónica Forqué i Las cosas que sé que son verdad, el circ d’Ex-libris en Dijous Teatre o apostes més íntimes com la Història d’un senglar, interpretada per Joan Carreras.
L’aposta per a la creació local als centres d’Arts en Viu del Prat segueix més viva que mai. Teatre Kaddish, més enllà de presentar el monòleg-diàleg Persèfone de Iannis Ristos amb direcció de Gerard Bidegain, aquesta temporada inclou a la programació dos projectes escènics de l’alumnat i socis: l'espectacle sorgit de la formació de joves del curs 19-20 No estamos Lo(r)cas i el projecte del soci i alumne Victor Emil Andrés junt amb Maria Escoda, que presenten el mes de maig la seva creació Quan ens vam tornar a conèixer.
El suport a la producció artística de casa nostra també es refleteix a la programació de La Capsa que acollirà propostes musicals d’arreu del territori com és el cas del Pau Vallvé o el cicle de músiques locals amb grups de la ciutat com Malos Tragos.
La sala de concerts, juntament amb L’Artesà, ha tornat a obrir la convocatòria del laboratori d'experimentació escènica creat per a joves de 16 a 30 anys Malnascuts.prt que, en aquests mesos, començarà a treballar les Arts en Viu en tres modalitats que investiguen la creació escènics des de perspectives i amb recursos molt diferents.
El Teatre L’Artesà també continua acollint en residència els TFG de creadors i creadores locals en formació, amb una primera integració a la programació: La Moderna, la línia de suport a la creació local, centrada en l’exhibició, el 10 de juny ens ofereix el Primer acte, unes micro peces de Vicente Roldán i Martí Castellarnau que, al llarg del 2020, han estat gestant el seu treball final de curs a l’equipament.
Durant aquests mesos, el Cèntric ha construït de forma col·laborativa amb la Biblioteca Antonio Martín una programació d’espectacles infantils, amplificant així les Hores del conte que es van veure afectades pel moment actual. El Teatre L’Artesà també oferirà dues cites amb tota la família, amb El príncep feliç i Sopa de pedres, en col·laboració amb La Xarxa.
També els Centres Cívics Jardins de la Pau i Sant Jordi - Ribera Baixa tornen a programar espectacles familiars: a Jardins es podran veure titelles i el teatre d'objectes a l’aire lliure, mentre el Ribera ens presenta en clau de circ el Repte Riberita, que consta de diferents propostes virtuals i espectacles famíliars per donar Bombo al Circ.
La programació de tallers familiars torna a activar-se amb dues cites, una cada mes, amb el laboratori KIT del Ribera Baixa i tres Tardes en família de la Palmira.
El projecte educatiu amb les escoles del Prat, Camins Vius, amplia el ventall de propostes amb nou iniciatives ben diferents per compartir amb tota la comunitat educativa. La nova oferta inclou tallers, laboratoris, aterratges a l'aula i peces escèniques que ens visitaran fins al mes de juny, comptant amb la col·laboració de La Capsa que afegeix la creació musical i compartint l’aposta formativa amb l’alumnat de L’Escola d’Arts en Viu i Teatre Kaddish que començarà a tindre accés als continguts del programa formatiu.
Per a L’Artesà, el treball amb col·lectius i comunitats sensibles generat amb el departament d’Acció Social, segueixen sent un dels eixos centrals del projecte per aconseguir que la cultura sigui, cada cop més, una eina d’acompanyament i transformació en l’àmbit social.
El Centre Cívic Palmira Domènech connecta la dinamització comunitària de la gent gran amb les arts. Per una banda, el col·lectiu Apuntador@s està tancant el seu primer cicle i generaran una peça audiovisual amb l’artista Enric Escofet. Per altra, la gent gran de la Sala Gran Virtual està treballant el moviment del cos i l'expressió artística amb el coreògraf Toni Mira.
La pràctica artística de la dansa també és un dels eixos principals del projecte de Jardins de la Pau que cada mes està treballant, a través de càpsules virtuals (que inclouen entrevistes amb els docents, coreografies amb passos bàsics i trobades virtuals) tipus diferents de ball. A més, s’han iniciat les primeres trobades amb totes les entitats de dansa de la ciutat per dissenyar la Festa de la Dansa 2021, que es promou des de fa quinze anys.
Les entrades a totes les activitats són amb reserva o venda prèvia i es podran adquirir a través de la pàgina web de cada equipament o de la web elprat.cat/cultura/arts-en-viu
dimecres, 20 novembre, 2024 - 12:15
dilluns, 18 novembre, 2024 - 10:00
divendres, 15 novembre, 2024 - 17:15