dimarts, 8 juny, 2021 - 16:30
Tots els dimarts de 16.30 a 19 h fins al 29 de juny, obrim la sala d'exposicions de Torre Muntadas a tots els veïns i veïnes que vulguin seguir i participar en els processos de treball de les propostes presentades a la Convocatòria de projectes artístics /Unzip 2021 en la modalitat Exposició.
Aquesta modalitat implica participar d’un procés comunitari de valoració de les propostes, de treball col·lectiu i de selecció que s’estén al llarg de vuit setmanes. Culmina en una decisió final amb tot el grup participant que determina quin dels projectes continuarà desenvolupant-se durant els mesos de setembre a desembre com a guanyador de la modalitat Exposició amb un nou pressupost i tipologia d’acompanyament dins del marc de la Convocatòria /Unzip.
LAIKA LAB és un laboratori de processos de creació que impulsa projectes que volen començar a desenvolupar una part de les seves propostes, estructurar-les o bé realitzar un procés de recerca al llarg de les diferents sessions de treball, amb altres i en context.
Des de l’edició passada, el laboratori es vincula a la Convocatòria de projectes artístics /Unzip en un procés ric d’intercanvi i presa de decisions col·lectiva que enllaça amb les dinàmiques pròpies de la Convocatòria /Unzip.
En aquesta 4a edició de LAIKA LAB comptem amb un equip de treball conformat per @otraputacuentadedibujos amb “Otra puta mierda de exposición”; Isabel Gonzalo amb “Bienvenidas Vecinas” i la jove productora Groc Llimona (Paula Capistros, Quim Gómez, Williams Tarrillo, Georgina Guerola) amb “Lil Pu$$y”.
Els tres projectes són d’autoria local. A “Otra puta mierda de exposición” es mescla cultura pop i trash en una proposta que parteix d'il·lustracions d'una fauna nocturna molt especial. L’autora es pregunta què dirien aquests animals si poguessin parlar! “Bienvenidas vecinas” proposa connectar les agendes feministes del Prat amb la complicitat de les veïnes, qui són elles, de fet? Finalment, “Lil Pu$$y” és una crítica a la indústria musical i com objectualitza el cos femení, obre a més una reflexió sobre el món d'aparences a les xarxes socials a través del rodatge d’un videoclip de trap.
Ángela Palacios i Cristina Sanz-Gadea condueixen enguany les sessions del laboratori. Comptem també amb Lara Martínez com a relatora gràfica i amb Jesús Arpal Moya de la llibreria cooperativa La Caníbal, que enriquirà els projectes des d’un coneixement situat.
En aquests moments, totes treballen a partir de dinàmiques i metodologies creatives en les possibles versions en què podrien exhibir-se els projectes.
Les creadores i creadors elaboren les seves propostes individuals però també s’endinsen i es deixen afectar pels universos creatius dels altres. Des de la llançadora de projectes artístics LAIKA proposem dos eixos de treball i un punt de partida.
D’una banda es proposa investigar al voltant del fet expositiu i de com involucrar el públic, altres agents externs i el territori en els processos artístics. D’altra banda, la relació de retroalimentació entre el públic i el desenvolupament de cada recerca artística en un exercici de seguiment i prova de les accions que es van duent a terme al laboratori.
El punt de partida planteja pensar l’exposició més com un medi per contar històries amb inicis i finals oberts que com un resultat final. Així, les sales d'exposició esdevenen el centre d'operacions i un espai susceptible a la intervenció del públic, que pot assistir i participar en les accions que es proposen en el marc del laboratori i aportar des de la seva experiència en el desenvolupament dels projectes.
Les versions beta estan en un pas intermedi en el cicle de desenvolupament. Es llancen a un grup de provadors/es que detecten debilitats o mancances i de vegades aporten suggerències que voldrien veure en la versió final.
Convidem a totes aquelles persones i col·lectius interessats/es en descobrir recursos creatius, processos de participació comunitaris i ganes de compartir i imaginar.
Súma’t a l’experiència de vol en gravetat zero i vine a alguna de les sessions!
L’exposició romandrà oberta de l’1 al 23 de juliol.
dimecres, 18 desembre, 2024 - 12:00
dilluns, 16 desembre, 2024 - 13:45
dilluns, 16 desembre, 2024 - 11:30