dijous, 30 abril, 2020 - 14:45
L’Ajuntament del Prat està ultimant un enquesta que permetrà estudiar més a fons quin ha estat l’impacte, tant en termes sanitaris com socioeconòmics, de la crisi del coronavirus a la ciutat. L’Ajuntament ha encarregat a un institut d’investigació sociològica l’elaboració d’aquesta enquesta, que es farà de forma telefònica a 800 pratencs i pratencs, i que servirà de base per estudiar i definir el pla de xoc i de reactivació de la ciutat, finalitzada la pandèmia.
La mostra de les persones enquestades reflecteix l’estructura d’edat i de sexes de la població del Prat, així com el nombre de persones de les llars. És previst que les enquestes telefòniques es desenvolupin entre el 4 i el 8 de maig i que els resultats es puguin conèixer la setmana següent.
El qüestionari de l’enquesta consta de preguntes per conèixer la incidència de la malaltia sobre les famílies enquestades, així com per valorar la repercussió que la situació de crisi i confinament ha tingut sobre el seu benestar emocional. Una part de les preguntes també avaluen l’impacte que la pandèmia ha tingut sobre l’ocupació dels membres de la llar i sobre el seu nivell d’ingressos. Així mateix, es valorarà el nivell d’accés a Internet de les persones enquestades, les necessitats que tenen al respecte (especialment pel que fa al teletreball i l’educació dels infants i joves) i les possibles dificultats que puguin tenir. Finalment, d’altres qüestions volen conèixer l’opinió de la ciutadania sobre quines creuen que seran les repercussions de la crisi a la ciutat i quines mesures creuen que hauria de prioritzar l’Ajuntament.
Mitjançant aquest estudi, l’Ajuntament pretén completar les dades facilitades per les autoritats sanitàries i poder tenir una estimació més ajustada de quanta gent ha patit la COVID-19 a la ciutat, ja sigui perquè ha manifestat algun dels seus símptomes, o bé ha requerit hospitalització. D’altra banda, també es vol tenir informació més precisa sobre l’impacte de l’aturada econòmica sobre la ciutadania i el teixit productiu, pel que fa al nombre de treballadors i treballadores que s’han quedat a l’atur o que han patit un ERTO (Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació) o pel que fa a les pèrdues de facturació de les persones autònomes o les Pime, entre d’altres.
A partir d’una informació més precisa, l’Ajuntament pretén ajustar el màxim possible la seva resposta i les polítiques municipals a les necessitats de la ciutadania, complementant les accions que s’han dut a terme fins ara com a mesures d’emergència. Fins al moment, l’Ajuntament del Prat ja ha aprovat un fons de resposta extraordinari d’1 milió d’euros per fer front a l’impacte socioeconòmic que es derivi de la pandèmia. També ha començat a debatre amb els agents socials i econòmics de la ciutat com garantir i preservar els llocs de treball i reactivar el teixit productiu pratenc d’ara en endavant, en el marc del Pacte Local per l’Ocupació i l’Activitat Econòmica que ha arrencat aquesta mateixa setmana.
dimarts, 1 febrer, 2022 - 09:00
divendres, 21 gener, 2022 - 15:15
dimarts, 18 gener, 2022 - 10:15