divendres, 27 gener, 2023 - 10:30
En plena temporada de Carxofa Prat, la baixada dràstica de les temperatures d'aquests últims dies ha provocat greus danys a la collita d'aquesta hortalissa tan apreciada i que a l'hivern es troba en el seu punt àlgid. Les glaçades han fet malbé alguns dels fruits de les carxoferes, que s'han cremat completament per culpa de la congelació. D'altres, però, només han patit danys superficials i, malgrat que el seu aspecte no serà el de sempre, arribaran a les botigues amb el sabor, qualitat i tendresa que les caracteritzen.
Una hortalissa única (i molt saludable)
Les propietats organolèptiques de la Carxofa Prat són de sobres conegudes. La seva dolçor i suavitat la diferencien de la resta de varietats d’aquesta verdura i l’han convertit en tot un emblema de Prat i de la comarca, així com en un dels productes gastronòmics més reconeguts de Catalunya. A més, és molt beneficiosa per a la salut i les seves propietats ens poden resultar especialment útils durant els mesos més freds: ajuda a enfortir el sistema immunitari, és depurativa i regula el trànsit intestinal. També té propietats antioxidants i beneficioses per al cor i el fetge i contribueix a reduir el colesterol.
Un distintiu per reconèixer l’autèntica Carxofa Prat
A vegades, costa diferenciar la Carxofa Prat d’altres varietats de carxofa a simple vista; per aquest motiu, la temporada passada es va posar en marxa un distintiu que acredita la procedència i varietat d’aquesta hortalissa. Així, ara els establiments que ofereixen l’autèntica Carxofa Prat, la Blanca de Tudela i conreada pels socis i sòcies de la Cooperativa, tenen un segell que permet distingir-les i que podreu trobar a la porta de cada comerç o bé al seu interior.
Podeu comprar Carxofa Prat a les botigues dels productors i les productores del Prat, al Mercat Municipal i, cada dissabte, al Mercat de Pagès.
dilluns, 11 novembre, 2024 - 14:15
dimecres, 9 octubre, 2024 - 17:30
dilluns, 30 setembre, 2024 - 18:00