dimecres, 1 octubre, 2003 - 02:00
Aquest curs 2003-2004 han començat la seva escolaritat en centres públics d'educació infantil i primària del Prat 441 nens i nenes, mentre que altres 100 ho han fet en centres privats concertats. Això vol dir que més del 80% dels infants que han començat P-3 ho faran en un centre públic de la ciutat, un percentatge que manté força alt l'índex d'escolarització pública a la nostra ciutat en comparació a d'altres, fet que en bona part s'explica per la qualitat de l'ensenyament que s'hi imparteix i a les instal·lacions de què disposen els centres educatius públics del Prat.
Secundària
Pel que fa a l'ensenyament secundari, el percentatge és gairebé el mateix (el 77%), ja que enguany han iniciat l'ESO en centres públics un total de 399 alumnes, mentre que 119 ho han fet en centres privats concertats. Pel que fa a les escoles bressol públiques, estan a plena ocupació. En general, el volum d'alumnes escolaritzats al Prat en tots els nivells educatius es manté estable. A banda, cal recordar l'oferta en escoles d'adults (l'escola Terra Baixa oferta tots els nivells educatius) i l'Escola Oficial d'Idiomes, que enguany inicia el seu segon any d'existència al Prat, amb un total de 300 places.
Un any més, l'Ajuntament ha editat la guia d'Activitats i Serveis Educatius per al curs 2003-2004, en què s'hi ofereixen programes de suport i complement de la tasca pedagògica dels docents, en àmbits com l'educació viària, el medi ambient, la salut o la solidaritat. Aquestes activitats es duen a terme en horari curricular tant en els cicles de primària com de secundària, i en algunes d'elles també poden participar pares i mares d'alumnes. Durant el curs passat van participar en aquestes activitats i programes un total de 12.600 usuaris d'infantil i primària i 7.300 de secundària (cada cop que un alumne participa en una activitat compta com a usuari, encara que repeteixi diverses vegades).
Entre les novetats d'aquest any cal destacar que es comencen a aplicar alguns aspectes de la nova Ley Orgánica de la Calidad Educativa (LOCE), molt criticada des de bona part del sector educatiu català. La llei, però, encara té pendents de desplegament la majoria dels seus reglaments.
Respecte a l'any passat, el CEIP Menéndez i Pelayo ha augmentat una línia, mentre que l'IES Ribera Baixa incorpora un cicle formatiu de grau superior d'Aplicacions i Desenvolupament Informàtics.
Millores als centres educatius
Durant l'estiu, l'Ajuntament ha destinat al voltant de 107.000 euros a obres de millora i manteniment dels centres educatius de la ciutat, com ara adequació de cuines i menjadors a la normativa vigent, cablejat elèctric d'aules d'informàtica, instal·lació de senyalitzacions visuals i acústiques, pintura de parets i diverses adequacions d'aules i espais. A banda, cal recordar que s'han aprovat els projectes d'ampliació i millora dels CEIP Josep Tarradellas (construcció del nou parvulari, el gimnàs i remodelació integral de la planta baixa, les pistes i el pati), CEIP Sant Jaume (enderroc de l'actual edifici i construcció d'una nova escola de dues línies) i CEIP Joan Maragall (ampliació i remodelació).
dilluns, 16 desembre, 2024 - 15:00
dilluns, 16 desembre, 2024 - 11:30
dijous, 12 desembre, 2024 - 11:15