Esteu aquí

Manteniment dels desfibril·ladors al Prat

Els divuit DEA gestionats per l'Ajuntament estan instal·lats en oficines municipals centres cívics, esportius, educatius, sociosanitaris i mercats municipals.

Desfibril·lador exterior automàtic (DEA) situat a l'edifici municipal de la pl. de la Vila

dimarts, 14 febrer, 2023 - 08:30

Al Prat, hi ha divuit desfibril·ladors externs automàtics (DEA) gestionats per l'Ajuntament del Prat. Els DEA estan instal·lats a oficines municipals, centres cívics, esportius, sociosanitaris,  educatius, mercats municipals...). 

Algunes propietats privades (comunitats veïnals, gimnasos, etc.) també en disposen, però l’adquisició, control i manteniment en depèn d’aquestes.

En aquest espai web podeu trobar tota la informació: plànol amb ubicacions, històric d'implantació a la ciutat  i oferta formativa, dins de l'eix educació per a la salut

L’any 2022, es va actualitzar el contracte per al manteniment i formació per a l'ús correcte dels divuit DEA sota la gestió municipal. La despesa contractada va ascendir a 7.901,66  euros (període des de 2022 fins a l’abril 2024). Seguint l'acord marc del catàleg de l'Associació Catalana de Municipis, ACM.  L’empresa adjudicatària va ser Caryosa Hygienic Solutions, SL.

 

Oferta educativa en primers auxilis i RCP

Recordem, també, que en la Guia El Prat Educa 2022-2023, hi ha una oferta gratuïta en Primers auxilis i Reanimació cardiovascular (RCP) que inclou alumnat, professorat i famílies de les diferents etapes educatius.

 

 

Protocol d'actuació

Tot i que és important la formació per a un ús òptim dels aparells de desfibril·lació, qualsevol persona pot posar-los en funcionament. Davant d’un esdeveniment en què una persona es desploma i hi ha la sospita que d'un atac cardiorespiratori, cal fer el següent:

• Col·locar a la persona afectada en una posició adequada, examinant l’entorn i tenint cura que no hi hagi l’element que li ha pogut causar l’atac

• Comprovar la respiració de la persona afectada

• Avisar immediatament al 112

• Demanar ajuda a una altra persona que es trobi a la zona

• Una de les persones inicia les maniobres de reanimació cardiopulmonar i l’altra va a buscar el DEA més proper

• Si hi ha més persones a la zona es fan torns per seguir amb les maniobres de reanimació per mantenir un bon ritme

• Quan arriba el DEA es posen els elèctrodes i es segueixen les instruccions

• Es continua fins que arriben els serveis d’emergència

 

14 de febrer, Dia internacional de les cardiopaties

Les cardiopaties congènites son el grup més freqüent dins de les malformacions congènites, afecten aproximadament 1 de cada 100 naixements. Consisteixen en malformacions de l’estructura del cor que apreixen durant l’embaràs. Es pot començar a detectar durant la gestació, els primers anys de vida o, fins i tot, durant l’edat adulta. Des de l’associació de cardiopaties congènites (AACIC) i la Fundació CorAvant han creat la campanya #corquecreix per donar visibilitat. Hi ha diverses accions programades a tot Catalunya. Als seus espais webs i xarxes socials, es pot trobar més informació. Una altre dia internacional interessant per generar sensibilització és el 14 de març, Dia Europeu per a la Prevenció del Risc Cardiovascular.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 31 gener, 2025 - 14:30

Més de 650 alumnes participen en les 3es jornades de Colpbol organitzades per l’Institut Les Salines

Es tracta d’un joc col·lectiu que fomenta la màxima participació de tots els...

dimecres, 29 gener, 2025 - 13:30

El servei de canguratge municipal, un recurs de garanties per a les famílies de la ciutat

Aquest servei està impulsat gràcies a la col·laboració amb la Generalitat de...