Esteu aquí

Nous ingredients i propostes a La Cuina del Ribera

L'espai gastronòmic del Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa promou les activitats culinàries en clau relacional i de reflexió

divendres, 31 gener, 2020 - 15:00

Comencem l'any amb una nova perspectiva a La Cuina del Ribera, que ja s’havia començat a coure a finals del 2019. Al novembre i desembre vam gaudir de la primera edició de La Cocina de Mi vecina, un espai de trobada i intercanvi de coneixements al voltant dels fogons. Veïnes i veïns del barri van ser protagonistes d’aquestes sessions gastronòmiques grupals on van cuinar, riure, compartir coneixements i, per descomptat, sopar! Va tenir tant èxit que aquest divendres, 7 de febrer, viurem al Centre Cívic una retrobada del grup que va ser protagonista d’aquesta primera edició. Molta atenció, ja que a l’abril tornarem amb una segona edició d’aquest projecte gastro-veïnal!

Novetats als cursos d'hivern

D’altra banda, l’oferta formativa d’hivern ha incorporat novetats importants: cursos de menys sessions i amb un contingut més potent. Es tracta de poder treballar, a través de l’alimentació, altres aspectes relacionals, socials i de pensament crític. Com a exemple trobem els cursos No em llencis: cuina d'aprofitament i Chocos, calamares... i antropologia, el quals van en la línia d’anar més enllà d’aprendre a posar en pràctica receptes i conviden a la reflexió.

El primer taller que s’ha celebrat ha estat Chocos, calamares... i antropologia, una experiència gastronòmica dinamitzada per la Marta Ruíz, de l’associació L’etnogràfica: Antropologia per la transformació social. Durant la sessió es va tastar què és això de l’antropologia, i més concretament, l’antropologia de l’alimentació. Van sorgir debats sobre diferents qüestions: per què mengem el que mengem, el paper de les dones en l’alimentació familiar, les desigualtats entorn al menjar, l’acte social del menjar, i el context de les tapes. Alhora, els i les participants treballàven conjuntament per acabar tastant unes bones tapes.

Entre fogons, textures i sensacions s’està generant un espai ben bonic a La Cuina del Ribera on compartir experiències culinàries que de ben segur es repetiran.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 18 novembre, 2024 - 10:00

Ignatius Farray i María Peláe, al desembre a L'Artesà

El còmic actuarà el 22 de desembre amb el seu show molt personal i la cantant...
Una de les múltiples imatges de "Propagación gráfica de un palomar"

divendres, 15 novembre, 2024 - 17:15

Propagació gràfica d'un palomar

Projecte de Santiago Sepúlveda, guanyador de la Convocatòria /Unzip en la...