dijous, 27 abril, 2023 - 13:15
L’Escola Ramon Llull va acollir ahir a la tarda una trobada històrica. El Consell d’Infants va reunir-se per primera vegada amb les direccions de les escoles de primària en un acte que va comptar amb la presència de la regidora d’Educació i Cultura Pilar Eslava i del cap de la secció d’Educació Joan Carles Navarro. L’esdeveniment va resultar un èxit de participació, atès que va aplegar les direccions dels centres i de tots els consellers i conselleres de 5è i 6è de primària. L’objectiu és que aquesta trobada es dugui a terme, com a mínim, una vegada cada curs.
El Consell d’Infants vol contribuir a la millora de les escoles en diferents àmbits, de manera que busca aliances amb les direccions per poder materialitzar-les. La voluntat és que aquestes sinèrgies estimulin la participació d’altres nois i noies. Es pretén que la resta de companys i companyes coneguin la tasca que fa el Consell per tal que puguin donar la seva opinió i implicar-se en els diferents projectes.
Propostes sobre àmbits diversos
Durant la reunió, el Consell d’Infants va transmetre les seves propostes en relació a diferents temàtiques. Quant a la lluita contra l’assetjament escolar, una matèria que preocupa a l’alumnat, als docents i a les famílies, va demanar que es desenvolupin activitats a tots els cursos per tal d’informar als nois i noies sobre què poden fer quan es troben en una situació d’assetjament o bé quan la detecten. Caldria que fos una explicació senzilla sobre els protocols existents i com s’aborden en cada centre. Així mateix, va posar sobre la taula la conveniència de llançar una campanya de comunicació amb cartells i díptics i d’organitzar tallers amb especialistes.
Pel que fa a la lluita contra el masclisme, el Consell va remarcar la importància de promoure la creació de comissions liles similars a les que existeixen en alguns centres de secundària i emprendre més activitats sobre aquesta qüestió. En relació amb la millora de la inclusió, vol col·laborar en l’elaboració del mapa de la ciutat que reculli la situació dels equipaments esportius i educatius pel que fa a l’accessibilitat per a persones amb diversitat funcional. Així mateix, el Consell va expressar la seva preocupació per l’escassetat d’activitats extraescolars adaptades per a nois i noies amb diversitat funcional.
Respecte a la sequera, va proposar que s’instal·li a totes les escoles un recipient per recollir l’aigua que sobri a l’hora del menjador i aprofitar-la per regar els horts o les plantes del pati. Finalment, va transmetre algunes de les propostes que van sortir al grup de treball de participació de la Taula Local d’Infància i Adolescència, en la qual intervenen juntament amb el Consell d’Adolescents, com ara poder passar per les classes per informar de l’activitat del Consell i recollir suggeriments, i disposar d’un espai físic per difondre què fa el Consell i altres activitats adreçades a nois i noies.
divendres, 20 desembre, 2024 - 13:15
divendres, 20 desembre, 2024 - 11:15
dimecres, 18 desembre, 2024 - 14:30