Imatge d'una sessió de teatre a l'escola Jaume Balmes
dimecres, 19 maig, 2021 - 15:00
Un nou curs, els projectes de teatre impulsats per l’Escola d’Arts en Viu en el marc del programa Interseccions es plantegen com una eina de transformació. Promouen experiències artístiques per potenciar la creativitat, l’expressió corporal i oral de l’alumnat i també el treball en grup i el pensament crític.
Cadascun dels projectes té la seva singularitat perquè el treball del teatre que es planteja busca respondre a les necessitats particulars de cadascuna de les escoles on es realitza. Així doncs esdevé molt necessari i enriquidor l’espai de coordinació i cocreació entre professorat dels quatre centres educatius participants i l’equip d’especialistes de teatre de l’Escola d’Arts en Viu. Amb el nom d’entorn d’aprenentatge de teatre, aquest espai de treball compartit possibilita conèixer altres experiències i metodologies de treball enriquidores, facilita l’intercanvi d’idees i diferents estratègies i recursos educatius i és un espai de cura i suport mutu on es gesten molts vincles.
A l’aula es realitzen dinàmiques i jocs a través de les quals també s’aborden competències com la dicció, la concentració, l’escolta grupal, la improvisació, l’empatia, etc. I també es generen espais d’anàlisi i reflexió. Finalment, es creen peces escèniques i s’adapten contes i textos literaris a textos dramàtics, tot a través de l’aproximació als diferents llenguatges escènics.
A l’escola Jaume Balmes s’ha realitzat una col·laboració conjunta entre alumnat, tutores i l’especialista de l’Escola d’Arts en Viu, i amb la implicació d’agents comunitaris del barri, que ha culminat amb la creació de diferents peces breus per part de l’alumnat de 4t i 5è de primària. Amb cadascuna d’aquestes peces s’ha realitzat un vídeo que ha format part del mateix procés d’aprenentatge del projecte de teatre que porta per nom I tu: com has arribat a Sant Cosme?. Alhora també s’estan duent a terme dinàmiques de comunicació oral en funció de les necessitats de cada grup.
A l’escola Joan Maragall, 1r i 5è de primària realitzen dinàmiques i jocs teatrals per prendre consciència corporal i de l'espai així com es fan exercicis d'improvisacions per enriquir l'expressió oral i deixar volar la imaginació. A més, aquest curs, els grups de 6è de primària de l’escola i amb l’acompanyament d’especialistes de música i teatre de L’Escola d’Arts en Viu han creat El nostre pas per l'escola Joan Maragall per al projecte La nostra cantata, la cantata d’aquest curs.
A l’escola Honorable Josep Tarradellas, amb els grups de 2n, estan explorant la coordinació i els límits de l'expressió corporal. Els grups de 6è han estat creant una peça audiovisual basada en el guió que els seus companys de 6è del curs passat van escriure. Inspirada en l'obra Funàmbuls, la qual reflexiona sobre l'art de viure en equilibri, l'alumnat se l'ha fet seva interpretant-la i posant-la en escena.
Finalment, a l’institut-escola del Prat, el grup d’infantil i 1r de primària està explorant i experimentant amb el conte De què fa gust la lluna a partir de diverses dinàmiques i jocs teatrals, amb la finalitat de crear un petit vídeo escenificant el conte. Els grups de 3r i 4t de primària s’han endinsat en la llegenda de Sant Jordi i els de 6è han creat durant el curs uns vídeos per als Reis Mags, el Pare Noel i la Castanyada. Finalment, l’alumnat de 1r i 2n d’ESO ha realitzat un petit curtmetratge inspirat en l’obra Dràcula.
dilluns, 27 gener, 2025 - 11:00
divendres, 24 gener, 2025 - 11:45
dimecres, 22 gener, 2025 - 10:00