dijous, 20 setembre, 2007 - 10:25
Un equip tècnic de tastadors i tastadores valorarà els atributs de la carn de pollastre i capons de la raça Prat i els compararà amb els del pollastre convencional. L'estudi el fa la Unitat de Genèrica Avícola i de Tecnologia dels Aliments de l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA) de la Generalitat.
L'estudi, que té una durada de vuit mesos, té com a objectiu determinar de forma comparativa els atributs sensorials d’aspecte, olor, gust i textura de la carn de pollastre i de capó de la raça Prat enfront de les del pollastre convencional.
El programa de millora genètica de la raça Prat que s’ha portat a terme els darrers anys a l’IRTA, ha conduit a la presència al mercat del Pollastre i Capó de la raça Prat, obtinguts sota un protocol de criança vetllat per el Consell Regulador del Pollastre i Capó de la raça Prat (CRRP).
Aquest CRRP garanteix que aquests pollastres i capons compleixen una sèrie de requisits, establerts en el reglament, com són el fet que es crien a terra, amb unes densitats mai superiors als 8 animals per metre quadrat, amb una alimentació composta amb un mínim del 70% de cereal i sacrificats als 90 dies (pollastre) i als 182 dies (capons) de vida. Aquest tipus de producció permet obtenir un producte diferenciat del pollastre convencional amb unes característiques pròpies de la seva carn.
divendres, 29 novembre, 2024 - 12:00
dijous, 28 novembre, 2024 - 12:30
dimecres, 27 novembre, 2024 - 15:45