Esteu aquí

Un estudi compara els pollastres del Prat amb els convencionals

A càrrec de l'Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA) de la Generalitat.

dijous, 20 setembre, 2007 - 10:25

Un equip tècnic de tastadors i tastadores valorarà els atributs de la carn de pollastre i capons de la raça Prat i els compararà amb els del pollastre convencional. L'estudi el fa la Unitat de Genèrica Avícola i de Tecnologia dels Aliments de l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA) de la Generalitat.

L'estudi, que té una durada de vuit mesos, té com a objectiu determinar de forma comparativa els atributs sensorials d’aspecte, olor, gust i textura de la carn de pollastre i de capó de la raça Prat enfront de les del pollastre convencional. 

El programa de millora genètica de la raça Prat que s’ha portat a terme els darrers anys a l’IRTA, ha conduit a la presència al mercat del Pollastre i Capó de la raça Prat, obtinguts sota un protocol de criança vetllat per el Consell Regulador del Pollastre i Capó de la raça Prat (CRRP).

Aquest CRRP garanteix que aquests pollastres i capons compleixen una sèrie de requisits, establerts en el reglament, com són el fet que es crien a terra, amb unes densitats mai superiors als 8 animals per metre quadrat, amb una alimentació composta amb un mínim del 70% de cereal i sacrificats als 90 dies (pollastre) i als 182 dies (capons) de vida. Aquest tipus de producció permet obtenir un producte diferenciat del pollastre convencional amb unes característiques pròpies de la seva carn.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 28 novembre, 2024 - 12:30

La Mostra d’Entitats del Prat arriba a la 22a edició

Gairebé un centenar d’entitats de la ciutat posaran en valor el Prat més...

dimecres, 27 novembre, 2024 - 15:45

La 51a Fira Avícola del Prat serà l’escenari de les primeres passes de la fundació que ha de vetllar pel futur del Pota Blava

Sabors del territori, tradició pagesa i una mostra del teixit social i...