dimecres, 27 novembre, 2024 - 12:45
La Fira Avícola del Prat, la mostra comercial dedicada al Pota Blava, torna a la granja de la Ricarda els dies 29 i 30 de novembre i 1 de desembre per celebrar la seva 51a edició. En un ampli espai de prop de 19.000 m2, s’hi reuniran expositors de tota mena, des de tradicionals productes agrícoles fins a comerciants i entitats. Tampoc hi faltarà l’Espai Gastronòmic que, un any més, aproparà al públic la cuina pratenca i els seus productes estrella: el Pota Blava i la Carxofa Prat.
Dins de l’Espai Gastronòmic, una mostra de restaurants de la ciutat oferiran platillus de Pota Blava i Carxofa Prat. Enguany, els establiments participants són el 9 Cèntric, Cafè L'Artesà, El Bar de La Capsa, ÉsBo Catering (La Fundació Rubricatus), Gastro Garatxe, Gran Mercat (Best Western Plus Hotel Alfa Aeropuerto), L'Àpat del Prat, La Carpa Natural Food by Emilio Sánchez Academy, La Santa. La pastisseria La Montserratina s’encarregarà, com ja és tradició, de posar-hi el toc de dolç amb les seves postres.
També s’hi podrà trobar el restaurant de Fira, amb el plat de Pota Blava de la Fira, el Pota Blava per emportar i l’esmorzar de pagès, clàssics de la Fira Avícola. A més, per any consecutiu, l’espai tindrà la Brasa #CarxofaPrat Solidària, gestionada per l’ONG ‘Una cima una sonrisa’, que destinarà els ingressos que obtinguin amb les vendes a l’Ashira School de Tanzània. En aquesta edició, també es consolida l’Aula de Cuina, amb ShowCookings basats en la gastronomia sostenible i del territori, mentre que a l'Aula de Tast es podrà gaudir de sessions tècniques per descobrir les qualitats de productes com la Carxofa Prat, de la mà de pagesia, cellers locals i xefs del territori.
Com a tercer eix de l’Espai Gastronòmic, hi ha la Fira de Vins, que arriba a la seva quarta edició totalment consolidada. Organitzada en col·laboració amb Vinyes, Cal Pere Tarrida i La Central (ubicada al Mercat Municipal), posarà en valor les propostes del territori i s’hi podran degustar embotits i formatges de la mà de Jamonsito, pernileria i barra de degustació del Prat. A més, es podrà participar en tastos i maridatges guiats pels mateixos establiments participants, en els quals tindrà un especial protagonisme el celler Cal Pere Tarrida, que celebra el seu centenari.
A banda de bona gastronomia, a l’espai també es podrà gaudir d’actuacions musicals, activitats infantils, i una exposició d’artistes locals que donen la seva visió particular del Pota Blava i la Carxofa Prat. Torna, també, una activitat que fomenta el turisme sostenible i es va estrenar durant l'edició anterior: una ruta en bicicleta pels Espais Naturals del Llobregat i el Parc Agrari, que acabarà amb una visita a la Fira Avícola, de la mà de Bromptolona que tindrà lloc el matí del diumenge 1 de desembre.
Un any més, l'esperit de la Fira Avícola de la Raça Prat sortirà del recinte de la Granja de la Ricarda i s'estendrà per tota la ciutat gràcies a la campanya 'Tasta el Pota Blava als restaurants del Prat'. Durant el cap de setmana del 29 novembre a l'1 de desembre, vint restaurants del municipi oferiran les seves propostes gastronòmiques amb el pollastre Pota Blava com a protagonista, ja siguin elaborades especialment per a l'ocasió, o bé com a plat inclòs en les seves cartes. La Carxofa Prat i altres productes frescos del Parc Agrari del Baix Llobregat tampoc faltaran en els plats i tapes que es podran degustar en aquesta festa gastronòmica que celebra i, alhora, reivindica la qualitat de la nostra cuina, una cuina amb personalitat pròpia basada en el producte de proximitat i sostenible, que situa al Prat en el panorama gastronòmic i atreu un públic de paladar exigent que comparteix els valors de proximitat i qualitat dels nostres productes agroalimentaris.
dimarts, 3 desembre, 2024 - 14:30
divendres, 29 novembre, 2024 - 12:30
dijous, 28 novembre, 2024 - 13:45