En el marc de la celebració de la capitalitat mundial de l'alimentació sostenible a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'Ajuntament del Prat organitza, de forma transversal, diferents activitats amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat d'adoptar hàbits més saludables a l'hora de triar què mengen i, sobretot, prendre consciència d'on provenen aquests productes. És a dir:
- Promoure i fomentar la sostenibilitat del sistema alimentari: més sa, just, localitzat i baix en carboni
- Facilitar els coneixements necessaris per tenir una alimentació equilibrada i saludable
- Donar a conèixer l'agroecologia i els seus valors.
A més a més, també s'està duent a terme l'elaboració d'un estudi per definir les línies d'actuació de l'estratègia de ciutat en matèria d'alimentació sostenible.
Com podem practicar un consum sostenible i responsable dels aliments?
- Esbrineu l’origen dels productes.
- Compreu en comerços de proximitat.
- Escolliu productes de proximitat, en especial, del Parc Agrari i estacionals.
- Trieu productes ecològics, agroecològics i de procedents de ramaderia i pesca sostenible, extensiva i de sistemes mixtos de cultiu-ramaderia.
- Trieu productes de comerç just.
- Trieu productes amb envasos reciclables i reduïu al màxim els plàstics, especialment els d’un sol ús.
- Estudieu la vostra dieta per consumir més productes d’origen vegetal, eliminant els aliments ultraprocessats i planificant les compres.
- Si en teniu la possibilitat, cuineu i mengeu en família. Ensenyeu d’on provenen els aliments als vostres fills i filles. Parleu sobre què mengen a les escoles, si en tenen hort i quines activitats en fan relacionades amb l’alimentació.
Feu tot el possible per tenir una alimentació sostenible? Feu el test per esbrinar-ho!
El test de l’alimentació sostenible
Més recursos...
Descarrega't el llibre Tothom a taula, de Jordi Bes Lozano i Lucía Herrero.
Què podem consumir a cada estació de l'any?
Els mercats de la ciutat
Mercat municipal de la plaça de la Vila
Centre especialitzat en alimentació fresca, peça rellevant del teixit social i pols d...
Mercat del Remolar
Centre especialitzat en alimentació fresca, peça rellevant del teixit social i pols d...
Mercat de pagès
Mercat de producte fresc i proper, conreat pels pagesos del Prat i del Parc Agrari....
Ets un restaurant i et vols adherir al "Menú de les estacions"?
T’expliquem què has de fer per sumar-t’hi!
- Oferir, com a mínim, dos dels ingredients proposats per a cada estació de l’any
- Indicar els productes del menú sostenible de la teva cartaamb el segell de la capitalitat.
- Posar a la vista el distintiu que se’t farà arribar en format digital per indicar que pertanys a la xarxa de restaurants adherits
- Posar a disposició dels clients el codi QR que enllaça amb tota la informació del projecte.
Fes clic aquí
Projectes relacionats
Servei comunitari al Prat: Alumnes gestors del territori
Servei Comunitari al Delta fent tasques d'informació ambiental i de conservació de la...
Tallers sobre malbaratament alimentari a primària i secundària
Els tallers apropen el repte ambiental i social de les pèrdues i el malbaratament...
Espigolades populars
Tallers per aprendre a evitar el malbaratament de menjar i alimentació sostenible.
Vine a espigolar!
Col·labora espigolant contra el malbaratament alimentari.