A fuego lento
La Cocina de mi Vecina
La Cocina de mi Vecina és un espai de trobada per compartir i intercanviar receptes i consells culinaris d'una manera pràctica i fomentar les relacions socials que es van coent al grup. Entre olles, ingredients i fogons, s'ha anat creant un espai de convivència, d’intercanvi de coneixements i paraules al voltant de la taula. Actualment, alguns i algunes participants del projecte han entomat l'autogestió de les trobades, i busquen noves incorporacions que tinguin ganes de participar de l'organització de les sessions, i el més important: gaudir de cuinar les receptes que es proposin entre tots i totes en bona companyia. Les trobades són setmanals, i us podeu sumar qualsevol divendres de 17.30 a 20.30 h.
Km. 0
La cuina de proximitat és una de les temàtiques que aborda el Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa en el seu projecte gastronòmic. Des d'aquesta línia, s'impulsen accions i propostes que afavoreixin la difusió i el coneixement de la cuina amb productes locals i de temporada. També s'acullen i acompanyen grups i entitats del territori que treballen en aquesta línia, defensant els valors de la cuina sostenible amb productes de Km. 0: locals, de temporada i ecològics.
Els grups classe d'IFE (Itineraris Formatius Específics) de l'Institut Les Salines formen part de la comunitat gastronòmica del Ribera des de fa anys. Dins del mòdul professional d'hàbits d'autonomia, els grups elaboren receptes proposades per l'alumnat i l'equip d'educadors, amb el propòsit de prendre consciència de la importància de dur una dieta sana i equilibrada. De forma compartida amb el Ribera, l'alumnat de l'IFE va treballar en un calendari de productes de temporada que es va dinamitzar amb la resta de grups que participen del projecte gastronòmic del centre cívic.
Fem xarxa a la Cuina
Fem Xarxa a la Cuina és una xarxa social analògica a La Cuina del Ribera, que funciona generant i dinamitzant missatges, propostes, reptes i desafiaments entre els grups que habiten aquest espai de forma habitual.