Unitat d'Escolarització Compartida (UEC)
En què consisteix el servei?
La unitat d’escolarització compartida (UEC) és un servei d’atenció d’acompanyament personalitzat, que complementa l’atenció educativa dels centres d’educació secundària i s’estableix com un programa de diversificació curricular (PDC), que aprofundeix en el desenvolupament de l’itinerari de l’alumnat tenint present les motivacions personals.
Són unitats pensades per a alumnes a partir de tercer curs d'educació secundària obligatòria. Són estratègies de diversificació curricular que permeten organitzar el currículum d'acord amb els àmbits d'aprenentatge i amb una clara orientació pràctica.
La Fundació Main, que és qui gestiona la UEC, fa una proposta de projecte educatiu a partir d’una metodologia pràctica, manipulativa i motivadora. Aquesta es concreta en activitats pensades i organitzades en funció de les característiques i necessitats particulars del grup d’alumnes, pensant en el seu desenvolupament integral i en la capacitació per a una inserció a l’entorn social normalitzat.
Quins objectius té?
- Afavorir el desenvolupament personal i afectiu de l’alumne que l’ajudi a formar una imatge ajustada de sí mateix i de les seves característiques, pel seu benestar personal i col·lectiu.
- Adquirir els hàbits bàsics d’autonomia necessaris per el desenvolupament personal integral.
- Formar a persones capaces d'exercir el dret a la ciutadania, desenvolupant
actituds, valors i comportaments democràtics que l'ajudin a participar activament
en la societat.
-Potenciar la integració formativa, laboral i social mitjançant l'aprenentatge d’habilitats i tècniques que augmentin les seves possibilitats d'inserció professional i personal.
- Promoure la reconciliació en el camp de l'aprenentatge que permeti assolir les competències bàsiques per esdevenir en ciutadans de ple dret.
- Incloure a la família de l’alumne en el procés acadèmic del i la jove i en la presa de decisions fent a la família partícip del procés acadèmic i educatiu del seu fill o filla.
A qui s’adreça?
La UEC s’adreça a alumnat a partir de tercer curs d'educació secundària obligatòria. Són estratègies de diversificació curricular que permeten organitzar el currículum d'acord amb els àmbits d'aprenentatge i amb una clara orientació pràctica. Disposa de 12 places.
Fa possible que l’alumnat que segueix la formació reglada, pugui assolir les competències bàsiques a nivell personal, curricular i social,retornar la confiança en les possibilitats d’èxit personal, evitant l’abandonament escolar i que l’alumnat sigui exclòs del sistema educatiu.
Famílies
Els pares o tutors legals de l'alumne i el mateix alumne donen conformitat per la incorporació al recurs.
El suport i orientació a cada família s’estableix a partir de contactes periòdics i regulars amb els professionals de l’equip per tal de compartir visió, criteris d’actuació i planificar conjuntament els itineraris personals i formatius.
Treball en xarxa
El treball en xarxa és un dels trets diferencials de la UEC. Es treballa en xarxa tant amb els instituts a on està adscrit l’alumnat, amb els departaments d’Acció Social, Educació, Joventut, Salut, Ciutadania, Cultura, amb altres administracions públiques, així com també amb d’altres entitats del territori.
Criteris de finalització del recurs
La UEC del Prat permet als alumnes que segueixin la formació reglada, assolir les competències bàsiques a nivell personal, curricular i social,retornar la confiança en les possibilitats d’èxit personal, evitant l’abandonament escolar i que l’alumnat sigui exclòs del sistema educatiu.
Contacte
Tel. 93 370 02 85 / 602 22 96 15