La Pepeta i la Carmeta són dues veïnes del Prat d’una època indeterminada. Si hem estat atents a la seva conversa, podrem fer una mica d’investigadors i intentar situar-les. Parlen del pont de Ferran Puig, que es va construir el 1873, i parlen d’aquest propietari com a Don Fernando, com si encara fos viu i sabessin qui era. Ferran Puig va morir el 1901. Per acabar de confirmar-ho, parlen d’un projecte urbanístic que no es concretaria fins al 1916. Per tant, podríem dir que estem en un moment de finals del segle XIX.
La conversa tenia lloc als patis d’unes casetes anomenades d’en Barnola pel seu promotor. Els Barnola eren una família barcelonina que havia adquirit l’any 1755 l’antic mas Amigó, on hi havia la carnisseria, i on es començà a edificar les primeres cases del nucli urbà.
Entre aquella data i fins el 1790, construïren un conjunt de casetes, de planta baixa i pis, amb un ampli pati al darrera. Acabarien sent tretze i eren cases de lloguer on hi vivien sobretot famílies jornaleres i algun menestral.
Una part d’elles van ser enderrocades cap al 1919 per crear la plaça Espanya. La resta van caure el 1930 per construir-hi els blocs de pisos del carrer Major que encara es conserven.