Ingredients:

500 gr. de cua de bou tallada a trossos i sense greix, 90 ml d’oli d’oliva, 400 gr. de pèsols congelats, 6 cors de carxofa Prat, 1 ceba, sal, pebre, cúrcuma, gingebre, safrà, 3 dents d’all, coriandre o julivert, harissa o comí (opcional).

Elaboració:

Tallem la ceba i els alls fins i els sofregim a foc lent fins que quedin daurats. Hi afegim la carn i la rossegem removent de tant en tant. Després, cobrim la carn amb aigua. Hi afegim sal, pebre, cúrcuma, gingebre i safrà. Ho portem a ebullició i ho coem tot a foc lent durant una hora. Hi anem afegint aigua calent per mantenir el nivell. Després d’una hora, la carn hauria d’estar tendra. Si no és així, deixem-la més estona. Potser uns altres 15 o 20 minuts. Hi afegim mig litre d’aigua calent i, quan bulli, hi posem els pèsols, les carxofes, pebre i sal. Ho deixem coure uns 15 minuts, fins que les carxofes estiguin tendres. En aquest moment, podem afegir-hi una cullerada de harissa o comí. Abans de servir-ho a taula, hi posem julivert o coriandre picat.

Recepta de Hamid Lilou, guanyador del concurs de 2017 en la categoria ‘Segon plat’.