Ingredients:
Una remolatxa (uns 140 gr. sense pell) crua (si no en trobem, podem fer-ne servir de cuita), una culleradeta de suc de llimona, un ou, una callerada de cacau (sense sucre), 150 gr. de farina, 125 ml. de llet semi-descremada, una culleradera de bicarbonat i mitja de llevat químic, una culleradeta de vinagre de vi blanc, vainilla, colorant vermell, 160 gr. de sucre, 120 gr. de mantega, 300 gr. de sucre glass, 125 gr. de formatge cremós, una culleradeta de llet semi-descremada, 2 carxofes Prat i melmelada de carxofa.
Preparació:
Posem en el got de la batedora la remolatxa, el got de llimona, l'ou i la cullerada de cacau. Ho batem bé fins que la remolatxa quedi ben triturada. Ho aboquem en un bol i hi anem afegint la farina poc a poc. D'altra banda, barregem la llet amb el bicarbonat i el llevat. Pre-escalfem el forn a 180º. Engreixem amb una mica d'oli d'oliva el motllo del pa de pessic. Hi aboquem la massa, a la qual hi haurem afegit la barrega de llet i el colorant vermell, i ho fornegem durant 25 minuts. Ho deixem refredar. Tamisem el sucre glass amb la mantega, hi afegim el formatge i ho batem fins que tingui consistència. Hi afegim els cors de carxofa en daus i ho incorporem com a frosting al red velvet. Per últim, ho decorem amb el coulis de melmelada de carxofa.
Recepta de Yolanda Beiro Ferreira, guanyadora del concurs de 2018 en la categoria 'Postres'.