El conreu del blat de moro va ser important en els camps del Prat fins als anys seixanta. Es destinava a la venda i a l’alimentació de l’aviram i del bestiar domèstic.
El blat de moro es va sembrar de forma manual fins a l’arribada de la màquina de sembrar; el model Jaime va ser el més utilitzat per la pagesia pratenca.
Imatge 1: El mes de setembre es recollien les panotxes, que s'havien d’assecar. Per fer-ho, es col·locaven en columnes amb pals o gàbies fins que era hora de fer-les servir. Llavors era moment d’engrunar el blat de moro, és a dir, separar el gra de l’espiga, una feina que es feia manualment a l’hivern, a la vora del foc. Les espigues sense el gra s’anomenaven “notaris”.
Imatge 2: Existien petites engrunadores de tipus casolà: la màquina d’engrunar blat de moro petita que normalment es feia servir per al manteniment de l’aviram de casa i la màquina d’engrunar blat de moro gran feta de ferro i fusta o ferro.
Un cop engrunat, és depositava a la senalla, un recipient fet de palma o d'espart, més ample de la boca que de baix i quasi tan alt com ample de boca.