Serà a l’Espai Gastronòmic, que ocuparà, un cop més, una de les naus de l’antiga granja de La Ricarda. Allà podreu gaudir dels platillus, l'esmorzar de pagès, el plat de la Fira i el take away Pota Blava, que aposten de nou per la gastronomia local, el territori i la sostenibilitat.
El Pota Blava i la Carxofa Prat es podran degustar en format de platillus en unes delicioses elaboracions que porten el segell dels participants següents: 9 Cèntric, Cafè L'Artesà, El Bar de La Capsa, ÉsBo Catering (La Fundació Rubricatus), Gastro Garatxe, Gran Mercat (Best Western Plus Hotel Alfa Aeropuerto), L'Àpat del Prat, La Carpa Natural Food by Emilio Sánchez Academy, La Santa i les postres de La Montserratina.
També hi trobareu, el Restaurant de Fira que posa l’accent en la gastronomia local amb el clàssic esmorzar de pagès, el plat de la Fira i el take away Pota Blava. A més, per segona edició, l’espai tindrà la Brasa #CarxofaPrat Solidària, gestionada per l’ONG Una cima una sonrisa, que destinarà els ingressos que obtinguin amb les vendes a l’Ashira School de Tanzània.
L’espai també s’omplirà d’actuacions musicals, activitats infantils i i una exposició d’artistes locals que donen la seva visió particular del Pota Blava i la Carxofa Prat.
L’Aula de Cuina oferirà Show Cookings basats en la gastronomia sostenible i a l'Aula de Tast gaudireu de sessions tècniques per descobrir les qualitats de productes com la Carxofa Prat, de la mà de pagesia, cellers locals i xefs del territori.
Torna una activitat que fomenta el turisme sostenible i es va estrenar durant l'edició anterior: el diumenge 1 de desembre, durant el matí, s’organitzarà una ruta amb Bromptolona pels Espais Naturals del Llobregat i el Parc Agrari, que acabarà amb una visita a la Fira Avícola.
Com a tercer eix de l’Espai Gastronòmic, hi trobareu la Fira de Vins, en col·laboració amb Vinyes, Cal Pere Tarrida i La Central (ubicada al Mercat Municipal). En aquesta quarta edició tindran protagonisme propostes del territori i es podran degustar embotits i formatges de la mà de Jamonsito, pernileria i barra de degustació del Prat. En l’espai s’organitzaran també tastos i maridatges guiats pels mateixos establiments participants i tindrà un especial protagonisme el centenari del celler Cal Pere Tarrida.
Dissabte i diumenge de 12 a 16 h
El Restaurant de Fira presenta el plat de la Fira a càrrec de la Granja Torres.
Lasanya de Pota Blava, crema de carabassa del Parc Agrari i les seves pipes + Carxofa Prat a la brasa: 14,9 € (inclou pa i beguda).
Dissabte i diumenge de 10 a 12 h
Tasta l’autèntic esmorzar de pagès, amb Carxofa Prat, mongetes i botifarra de Cal Picapedrer.
Preu: 11,5 €
Inclou:
Dissabte i diumenge de 12 a 16 h
Arrossos i Carxofa Prat cuinats per l’ONG Una Cima, Una Sonrisa. La recaptació íntegra destinarà a l'Ashira School (Tanzània).
La 4a Fira de Vins s'organitza en col·laboració amb els cellers del Prat Vinyes, Cal Pere Tarrida i La Central i hi tenen protagonisme les propostes del territori.
Horaris:
Dissabte 30 de novembre
12 h - Tast conjunt de Cal Pere Tarrida, Celler Vinyes i La Central
12.45 h - “Les DO Catalanes, vins arrelats al territori”, per Covides i Witty Wines
17 h - “Les diferents elaboracions dels vins”, per Cristian Calahorro (Vincelona)
17.45 h - “Recuperació de vinyes velles” per César Canovas, dues vegades millor Sommelier d'Espanya i Premi Nacional de Gastronomia
18.30 h - Presentació del cava del Centenari de Cal Pere Tarrida i maridatge amb el seu torró de vermut i cava
Diumenge 1 de desembre
12 h - “El vermut, més que una beguda. Coneixem la seva història i varietats”, per Celler Vinyes
12.45 h - “Presentació del projecte Simbiosis” per Ricardo Herrera · La Central
17 h - “Els vins del Penedès i el Garraf” per Pinord i Puig Batet
17.45 h - “Trepat, una varietat curiosa”, per Celler Vinyes
18.30 h - “Què són els vins naturals i biodinàmics”, per David Herrera de Vinyes Singulars
Els cuiners i les cuineres de la nostra ciutat converteixen dos productes de proximitat com el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat en els deliciosos platillus que podreu tastar durant la 51a edició de la Fira Avícola.
Com cada any, dins de l'Espai Gastronòmic de la Fira, podreu gaudir de les propostes més noves i sorprenents de la restauració pratenca!
Entra en aquest link i accedeix a totes aquestes propostes gastronòmiques!
Horaris:
· 17.30 h. Vins & Carxofa Prat. Sessió amb 3 degustacions de Carxofa Prat preparats per Susana Aragón, maridats per vins i caves suggerits per Cal Pere Tarrida.
· 18.30h. Carxofa Prat Vs Green Queen. Taller de la mà de la xef Susana Aragón i el pagès Moussa Bousbiba El Pagès #elPrat, per diferenciar les dues varietats de carxofa que es cultiven al Parc Agrari.
Show Cookings basats en l’alimentació sostenible i del territori.
Divendres 29 de novembre
Dissabte 30 de novembre
Diumenge 1 de desembre
Exposició de les obres artístiques realitzades pels creadors #PotaBlava durant la Fira Pota Blava 2018, 2019, 2021, 2022 i 2023. Es podrà veure durant l'horari d'obertura de l'Espai Gastronòmic.
Dissabte i diumenge d’11.30 a 16 h.
A la terrassa de l’Espai Gastronòmic, trobareu un espai gestionat per Kids & Us El Prat per a què les nenes i els nens gaudeixin de la Fira Pota Blava i Carxofa Prat.
Diumenge 1 de desembre de 10.30 a 14 h.
Ruta en bicicleta amb Bromptolona pels Espais Naturals del Delta del Llobregat. El recorregut passarà per espais emblemàtics com l’edifici del Semàfor, la Caserna de Carrabiners o els miradors d’avions, i acabarà a l’Espai Gastronòmic de Fira Avícola per tastar l’oferta de platillus amb Pota Blava i Carxofa Prat.
La gastronomia local a la Fira Avícola
Durant la Fira Avícola també pots tastar el Pota Blava a diversos establiments de la...
Impulseu el comerç local: compreu Pota Blava!
Endueu-vos a casa un tast dels horts del Prat