L'alumnat participant en el projecte de dansa, amb la col·laboració de L'Escola d'Arts en Viu, mostra a les famílies les seves coreografies i posades en escena.
Els objectius del projecte són posar el cos, reconèixer i prendre consciència corporal pròpia i com a grup, experimentar les possibilitats del cos com a eina de llenguatge expressiu i desenvolupar un treball artístic i creatiu ric que fomenti un aprenentatge competencial transversal i des de la cooperació que incorpori el treball de valors i d’habilitats socials i intrapersonals.
El 29 d'abril se celebra el Dia Internacional de la Dansa, dia en què va néixer el ballarí i coreògraf Jean-Georges Noverre, considerat el creador del Ballet.
A l'Escola H. Josep Tarradellas l'alumnat de 1r de primària ho ha celebrat amb un espectacle de dansa al pati de l'escola que van compartir amb la comunitat educativa. L'alumnat, amb l'acompanyament de l'Olga Clavel i el Vicente Roldán, professors de L'Escola d'Arts En Viu, va retre un homenatge a infants i adults trencant per mitjà de la dansa els murs que separen les diferents generacions, recordant-nos que els uns sense els altres no som res.
Les persones adultes, representades pels mateixos infants, eren les protagonistes, apareixent a l'inici de l'espectacle immerses en les seves vides i rutines: agafant el metro, anant a treballar o arribant a casa. A partir de la música i el moviment del cos, les protagonistes descobrien que encara tenien a dins l'infant que van ser, i que el color jugava un paper molt important per compartir experiències i gaudir amb les nenes i els nens.
Podeu recuperar l'espectacle complet amb aquest vídeo que l'escola ha penjat a la seva pàgina web.
Al maig, l'escola Can Rigol du a terme el festival anual de dansa al Cèntric Espai Cultural. Enguany la temàtica central del festival era l’AIRE, d’aquesta manera, tancaven un cicle de quatre anys dedicats a treballar al voltant de l’eix temàtic dels quatre elements.
Dins el projecte de dansa, l'alumnat d’ESO1, ESO2, PDC1 i PDC2 han treballat amb l’ajuda de L'Escola d'Arts en Viu l'espectacle "El que és singular" que van presentar en el marc del festival. El grup ha estat investigant a través de la introspecció, de l’escolta i posant la mirada en les fortaleses i debilitats de cadascú, un espai que ha permès que les intèrprets investiguin i trobin el seu moviment personal, aquell que és únic i singular.
La metodologia ha partit de petits exercicis proposats a l’aula on les mirades, el contacte, la relació amb l’altre i el joc han acabat esdevenint material escènic per la composició. Un procés molt interessant per conèixer un cos que està en constant mutació. Un treball de reflexió personal però sobretot un treball de grup a través de l'escolta dels cossos.
'El vent es mostra transformador, deixant aparèixer allò que és singular en cadascú'
dimarts, 30 maig, 2023 - 15:15