Esteu aquí

Del Prat al plat: sempre hi ha de tot al Mercat?

proximitat

Els valors agrícoles sempre han format part del patrimoni i teixit pratenc. Tot i això, amb la creixent urbanització, hem anat perdent la nostra memòria rural. Des del Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa, proposem un cicle que pretén apropar el camp al nostre dia a dia. "Del Prat al plat" és un cicle de xerrades, basades en l’aprenentatge col·laboratiu, on s’abordaran temes com els aliments de temporada, la cuina de proximitat, l’aprofitament alimentari i la sobirania alimentària.

Cicle presencial dinamitzat per Cuchara.

Objectius del cicle:

  • Conèixer quins aliments podem trobar al nostre territori i d'on venen
  • Trobar i cuinar amb les alternatives de temporada més adients 
  • Treure el màxim rendiment a les fuites i verdures
  • Reflexionar sobre l'impacte dels aliments que consumim 

En aquesta sessió farem una compra setmanal i, entre totes, veurem quins aliments trobem al mercat a cada moment per a dur a terme el nostre menú. Entre totes decidirem i cuinarem alguns plats buscant les alternatives de temporada més adients i que despertin la nostra creativitat.

Properes sessions:

Activitats relacionades