Esteu aquí

Jornada Tècnica de la Fira Avícola

La 19a Jornada Tècnica de la Fira Avícola enmarcada en l'edició número 51 de la Fira du per títol 'Innovació i estratègies per millorar la resiliència en el sector agroalimentari'

Davant els reptes del canvi climàtic, el sector agroalimentari té com a prioritat augmentar la resiliència de les activitats agràries i ramaderes per promoure la conservació i sostenibilitat del territori. Parlar d'innovació en aquest context implica noves formes d'organització, nous usos i funcionalitats per a productes existents, la creació de productes i serveis, i la integració de noves tecnologies en la fabricació i gestió de dades per millorar la presa de decisions. A la jornada es destacaran els aspectes clau de la innovació en la producció agrària i ramadera, així com experiències per millorar l'adaptació dels cultius: des del  control sostenible de plagues amb marges florals fins al Projecte Innovasòl i el seu desenvolupament pràctic amb el projecte Regensòl, que promouen la regeneració dels sòls aprofitant restes de poda.

Fes clic aquí per descarregar el PROGRAMA

  • 16.45 h Registre d’assistents.
  • 17.00 h Presentació de la jornada amb Quim Bartolomé, tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Ambiental i Serveis Urbans i Regidor de Promoció de la Ciutat, Agricultura i Ramaderia de l’Ajuntament del Prat de Llobregat.
  • 17.15 h Innovació com a eina de resiliència en el sector agroalimentari amb Sònia Llorens, coordinadora estratègia sostenibilitat IRTA.
  • 17.45 h Iniciativa per mesurar la sostenibilitat en el sector ramader amb Diana Ramírez, cap de la Plataforma d’infraestructures de l’IRTA i coordinadora de la iniciativa PAS ramaderia.
  • 18.15 h Taula rodona d’experiències en el sector primari
    • Marges florals en cultius d’horta com a refugi d’enemics naturals de les plagues dels conreus. Núria Agustí. Doctora en ciències biològiques per la Universitat de Barcelona i investigadora del Programa de Protecció Vegetal de l’IRTA.
    • Projecte Innovasòl. Olivier Chantry. Pagès de cal Notari i responsable de biodiversitat i canvi climàtic a la Unió de Pagesos del Baix Llobregat.
    • Projecte Regensòl. Joan Romanyà. Professor de la UB iinvestigador del grup d'Agrobiologia i gestió del Sòl. INSA-UB.
  • 19.45 h Cloenda de la jornada amb un representant del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
  • 20.00 h Fi de la jornada, s'oferirà una degustació de producte elaborat amb Pota Blava i Carxofa Prat

Inscripcions a través de RuralCat.

Activitats relacionades

Tallers de Nadal

Tipus: Proposta
Quan: Del 20/12/2024 al 23/12/2024
On: Carrer Ferran Puig

Visites Papa Noel, Mama Noel i el Grinch

Tipus: Proposta
Quan: Del 20/12/2024 al 23/12/2024
On: Carrer Ferran Puig

Cantata Gòspel

Tipus: Proposta
Quan: Del 20/12/2024 al 23/12/2024
On: Carrer Frederic Soler