Esteu aquí
Menús de guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència
Avui, la cuina catalana és un referent arreu del món. Ménús de guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència centra l'atenció en un moment singular i brillant d’aquesta història. És el moment de la Segona República. La primera meitat dels anys trenta, a casa nostra va significar, també per a la cuina, un instant de gran creativitat i d’una forta voluntat per oferir una mirada nova i modernitzadora.
L’exposició repassa l’evolució del concepte de gastronomia des de la cuina casolana fins a la dels grans restaurants a través de receptaris, llibres de cuina i revistes culinàries dels anys 30 i 40.
Entre el material exposat, destaca el receptari que dóna nom a l’exposició, ‘Menús de guerra’, realitzat pel cuiner Joan Vila sota l’encàrrec de la Conselleria de Proveïments de la Generalitat de Catalunya l’any 1937.
El dia d'obertura de l'exposició, 12 d'abril, oferim una visita comentada amb en Sergi Freixes, comissari de l'exposició.
"Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència" ha estat produïda per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, el BBVA i el Museu d’Història de Catalunya.
-
Accessible
Activitats relacionades
Especial hora del conte: La fotògrafa Mira i les seves...
Tipus: Lectura
Quan: 02/01/2025 de 18:00 a 19:00 h
On: Cèntric Espai Cultural
Visita guiada a l'exposició La memòria dels objectes
Tipus: Proposta
Quan: 13/01/2025 de 18:00 a 19:00 h
On: Cèntric Espai Cultural
Una cultura des del conflicte?, amb Jordi Amat
Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 14/01/2025 de 19:00 a 20:30 h
On: Cèntric Espai Cultural