Esteu aquí

Neandertals a Catalunya

Temes: Cultura
Categories: Patrimoni cultural
TIPUS: Exposició
Per a qui: Per a tots els públics

Els últims neandertals van poblar el sud de la península Ibèrica fa entre 35.000 i 28.000 anys. L’exposició "Neandertals a Catalunya", és una mostra que fa una revisió didàctica sobre la presència d'Homo neanderthalensis al món i més concretament a Catalunya, on recentment han aparegut fòssils que han fet replantejar la presència d'aquests homínids a les nostres terres. A l'exposició es responen interrogants com: què menjaven, quin era el seu entorn, com es van descobrir, quines creences tenien, els lligams genètics que podem tenir amb ells, etc.

La mostra també explica que a Catalunya tan sols hi ha dos jaciments on s’hagin trobat restes humanes de neandertals: una antiga pedrera al Pla de la Formiga, a prop de Banyoles (Pla de l’Estany), i la cova del Gegant, al terme municipal de Sitges.

L’exposició està organitzada pels grups de recerca de la UB Didàctica del Patrimoni, Museografia Comprensiva i Noves Tecnologies (DIDPATRI) i el Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques (SERP-GRQ), conjuntament amb l’Ajuntament de Sitges, que és la població on fins ara s’han documentat més restes de neandertals de Catalunya.

  • Accessible

Activitats relacionades